5G için iki devden büyük iş birliği

Türk Telekom ve Huawei, 5G’nin gelişimine katkı sağlamak için iş birliği yaptı.

5G için iki devden büyük iş birliği
5G için iki devden büyük iş birliği
GİRİŞ 03.03.2017 09:33 GÜNCELLEME 03.03.2017 09:33

İki dev şirket kamu güvenliğinden yeni teknolojilerin geliştirilmesine kadar pek çok konuda birlikte çalışacak.

Türk Telekom ve Huawei, 5G teknolojilerinin gelişimine katkı sağlayacak çalışmalar için iş birliği yapacaklarını duyurdu. Bu kapsamda Mobil Dünya Kongresi’nde gerçekleştirilen törene Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın yanı sıra Huawei Türkiye Çözümlerden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Zeng Jianguo ve Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan katıldı. 

BTK: DESTEĞİMİZ SÜRECEK

Türk Telekom ve Huawei, Yeni Nesil Bulut şebeke mimarileri, anten teknolojileri, Nesnelerin İnterneti konularının yanı sıra kamu güvenliğine önemli katkılar sağlayacak yeni teknolojilerin geliştirilmesi, denenmesi ve uygulanması konularında iş birliği yapacak. Türk Telekom, bu iş birliğiyle güçlü altyapısını Huawei’nın yeni teknolojileri ile birleştirecek. Huawei aynı zamanda Türk Telekom’un genişbant çözüm tedarikçisi konumunda bulunuyor. Türk Telekom ve Huawei arasında gerçekleştirilen imza töreninde yaptığı konuşmada BTK Başkanı Sayan “Ülkemizin teknoloji anlamında daha güçlü adımlar atması ve en önemlisi pek çok alandan teknolojilerin millileştirilmesi üzerinde çalışmalar yürütüyoruz. Türk Telekom teknolojisinin Huawei desteği ile milli teknoloji gelişimi konusunda çok değerli sonuçlar doğuracağına inanıyor, kurum olarak iki değerli marka tarafından gerçekleştirilen iş birliğine tüm desteğimizi veriyoruz” dedi. Her iki şirketin de 5G’nin yol haritasının çizilmesinde büyük rol oynadığını belirten Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Doğan “Türk Telekom olarak farklı sektörler için katma değer yaratmak ve müşterilerimizin kullanıcı deneyimini artıracak yenilikçi çözüm ve servisler sağlamak üzere iş birliklerimize devam edeceğiz” dedi. 

KALİTELİ İLETİŞİM

Türk Telekom, Huawei 5G iş birliği kapsamında geçtiğimiz haftalarda ilk saha testini gerçekleştirdi. Test kapsamında Türkiye’de ilk defa farklı baz istasyonlarının hücreleri arasında taşıyıcı birleştirme gerçekleştirdi. Bu şekilde Türk Telekom fiber altyapısı sayesinde bağlantı hızı ve hizmet kalitesini iki kat artıracak C-RAN teknolojisini kendi şebekesinde test etti. C-RAN özellikle iletişim trafiğinin yoğun olduğu konser, fuar gibi etkinliklerde daha kaliteli mobil iletişim sağlıyor.