Davutoğlu'ndan İslamofobi'ye karşı çağrı

Başbakan Davutoğlu Gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle bir araya geldi.

GİRİŞ 02.01.2015 14:05 GÜNCELLEME 02.01.2015 16:58
Bu Habere 5 Yorum Yapılmış

Başbakan Ahmet Davutoğlu, İstanbul'daki Dolmabahçe Ofisi'nde gayrimüslim azınlık cemaatlerinin temsilcileriyle yemekte buluştu. Davutoğlu'nun gündeminde son günlerde Avrupa'dan gelen cami yakma haberleri de vardı.

Davutoğlu burada yaptığı konuşmada şunları söyledi:

"Hiç bir zaman yurttaşlarımız arasında ayrım gözetmeyiz. Bütün yurttaşlarımızın bütün hakları bizim için azizdir. Tüm renkleri barındıran bu tablo çok önemlidir. Her türlü ötekileştirmeye karşı ortak sesimizi duyurmamız lazım. Hem İslamofobi hem anti-semitizm gündemimizde. Avrupa’da camilere dönük saldırılar hepimizin gündeminde. İslamofobiye karşı sesimizi yükseltmeliyiz. Kim inancı nedeniyle baskıya uğramışsa hepsine karşı kararlılıkla durmak mecburiyetindeyiz."



Dolmabahçe Başbakanlık Ofisi'ndeki yemeğe, Fener Rum Patriği Bartholomeos, Rum Ortodoks Patrik Vekili Peter Stefanos, Türkiye Keldani Katolik Cemaati Ruhani Reisi Francois Yakan, Süryani Ortodoks Kilisesi İstanbul ve Ankara Metropoliti Yusuf Çetin, Türkiye'nin Vatikan Büyükelçisi Prof. Mehmet Paçacı, Türkiye Süryani Katolik Patrik Vekili Yusuf Sağ, Ermeni Katolik Başpiskoposu Levan Zekiyan, Türkiye Musevileri Hahambaşı İsak Haleva, Ermeni Patrik Vekili Aram Ateşyan katıldı.

Yemekte, Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Mehmet Görmez, İstanbul Müftüsü Rahmi Yaran ve Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem de bulundu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başında konuştuğu yemek, basına kapalı devam ediyor.

YORUMLAR 5
  • Abdullah 9 yıl önce Şikayet Et
    Görevimiz inşaallah, islamın aydınlık yüzünü tüm cihana göstermektir. İslam dinini kötü göstermek isteyen insanlardan daha çok çalışıp, islamın insan hayatının her anında onu mükemmeliyete ulaştıracak bir yol olduğuna tüm insanlara göstermektir.
    Cevapla
  • uğur çavdar 9 yıl önce Şikayet Et
    Maide Suresi 44. Ayeti Kerime ALLAH'IN Hükmü İle Hükmetmeyenler Kafirlerdir..
    Cevapla
  • kudre 9 yıl önce Şikayet Et
    Yeşilköy’de yeni bir kilise yapılmasına verilen kararı yazmayı unutmuşsunuz
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    İnsan bu, su misali, kıvrım kıvrım akar ya, Bir yanda akan benim, öbür yanda Sakarya. Bana kefendir yatak, sana tabuttur havuz, Sen kıvrıl, ben gideyim, Son Peygamber Kılavuz! Yol onun, varlık onun, gerisi hep angarya;Yüzüstü çok süründün, ayağa kalk, Sakarya!..Necip Fazıl Kısakürek!
    Cevapla
  • malesef 9 yıl önce Şikayet Et
    Dünyaya islam'ın barış dini olduğunu duyuramadık..
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Yunanistan: Türkiye'nin tepkisine rağmen vazgeçmeyeceğiz
Son dakika: İsrail'den İran'a misilleme saldırısı