Erdoğan'dan yine tarihe 'not düşecek' bir adım

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bugün Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda Türk siyaset tarihine not düşülecek bir kabulde bulunacak.

Erdoğan'dan yine tarihe 'not düşecek' bir adım
Erdoğan'dan yine tarihe 'not düşecek' bir adım
GİRİŞ 14.01.2015 02:01 GÜNCELLEME 14.01.2015 11:33
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Çankaya Sofrası, Mustafa Kemal Atatürk’ün yakın çevresiyle biraya gelip Kurtuluş Savaşı yılları ile sonrasında önemli kararları alıp tartıştığı bir sofraydı.

Bu sofraya önce bugün Müze Köşk olarak adlandırılan tarihi bina sahne oldu. Bu gelenek, 1932 yılından sonra Pembe Köşk'te devam etti.

ABDULLAH GÜL DE GELENEĞİ SÜRDÜRMÜŞTÜ

Abdullah Gül, 2007 yılında Cumhurbaşkanı olduğunda unutulan bu geleneği sürdürdü. Dönemin Cumhurbaşkanı Gül; kültür, sanat ve bilim dünyamızın önde gelen isimleriyle fikir alışverişinde bulunmak amacıyla, Prof. Dr. Halil İnalcık ile Prof. Dr. Talat Halman`ı 28 Kasım 2007; Doğan Hızlan, Selim İleri, Adalet Ağaoğlu, Elif Şafak, Rasim Özdenören ve Hilmi Yavuz`u ise 4 Şubat 2008 tarihlerinde öğle yemeğinde ağırladı.

ERDOĞAN İLE 'CUMHURBAŞKANLIĞI SOFRASI'

Gül, görevi boyunca Çankaya Sofrası geleneğini sürdürdü. İlk defa halk tarafından seçilen Cumhurbaşkanı olan Erdoğan da, bu geleneği sürdürme kararı aldı.

Ancak Erdoğan’ın bugün saat 13.00’deki programında Cumhurbaşkanlığı Sofrası ifadesi yer aldı. Böylece Çankaya Sofrası geleneği de Cumhurbaşkanlığı Sofrası olarak resmi olarak değiştirilmiş oldu.

YORUMLAR 6
  • HIM 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm türkiyede ki sokakta yaşayan insanlardan seçilen bir grup bu sofraya davet edilse iyi olmaz mı ? sıra ile bu gruplar sıcak bir yemek yese nasıl olur ?
    Cevapla
  • yakup 9 yıl önce Şikayet Et
    tüm islam aleminde yalnızca sultanların değil tüm ileri gelen idarecilerin 1000 yıllık geleneğidir "HUZUR SOHBETLERİ" bu toplantılarda devlet büyükleri alimlere iltifat eder onlardan istifade eder onların ikaz ve tavsiyelerini dikkate alırlar.Alimler o sofrada oturmakla onurlandırılır ama asıl onurlanan alimlerin o makamda oturmasıyla o makamdır."şerefül mekan bil mekin"Alimin ikaz tavsiye ve bilgilendirme idarecininde dikkate alıp değerlendirip yapma sorumluluğu vardır"yoksa gerçek alimler o toplantılara gelmezler.
    Cevapla
  • mülayim 9 yıl önce Şikayet Et
    osnmanlımız yüceltmeksenin elinde sayın erdoğan
    Cevapla
  • Misafir 9 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim seni ve senin yolundan gidenleride korusun sayın cumhurbaşkanım.ALLAH yar ve yardımcınız peygamberler evliyalar yoldaşınız olsun inşALLAH
    Cevapla
  • osman öztürk 9 yıl önce Şikayet Et
    33 sene devletim ve milletim için çalıştım. Elimden geldiği kadar hizmet ettim. Hâkimim Allah, bunu muhakeme edecek ise Resulullah’tır. Bu memleketi nasıl bulduysam öyle teslim ediyorum. Hiç kimseye bir karış toprak vermedim. Hizmetimi ancak Allah’ın takdirine bırakıyorum. Ne çare ki düşmanlarım bütün hizmetime kara çarşaf örmek istediler ve muvaffak da oldular diyen, Ulu Hakan Cennet Mekan Sultan Abdülhamid Han NUR içinde yat. Uzun Adam Recep Tayyip Erdoğan Bayrağı Senden Teslim Allahın izni Müslümanların duası ile !
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin kanser haritasını TÜİK açıkladı
Dünyanın konuştuğu operasyon sonrası Kuzey Kore'den 'İran' sürprizi!