Yüksekdağ hakkındaki iddianame kabul edildi

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ hakkında 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle hazırlanan iddianame kabul edilerek, dava açıldı.

Yüksekdağ hakkındaki iddianame kabul edildi
Yüksekdağ hakkındaki iddianame kabul edildi
GİRİŞ 24.08.2016 14:23 GÜNCELLEME 24.08.2016 14:23
Bu Habere 33 Yorum Yapılmış

Yüksekdağ'ın Adana'da katıldığı bazı cenaze törenleri ile düzenlenen basın açıklamalarında yaptığı konuşmalar nedeniyle hakkında başlatılan soruşturma tamamlandı.

Yüksekdağ hakkında "Türkiye Cumhuriyeti hükümetini aşağılama" suçlamasıyla geçen günlerde hazırlanan iddianame, Adana 11. Asliye Ceza Mahkemesince kabul edilerek, 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

DAVA 8 ARALIK'TA

İddianamede, soruşturma kapsamında Yüksekdağ'ın, ifadesine başvurulmak için Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına talimat yazıldığı ancak çıkartılan tebligata rağmen savunmasını yapmak üzere Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı talimat bürosuna gitmediği belirtildi. Bu arada, açılan davanın 8 Aralık'ta görüleceği öğrenildi.

YORUMLAR 33
  • VATAN SEVER 7 yıl önce Şikayet Et
    Ben sonucuna bakarım?
    Cevapla
  • fırat 7 yıl önce Şikayet Et
    teröre destek verene 2 yıl ilginç kazara ölüme sebebiyet veren yıllarca yatıyo bu terör yandaşlarının şehit olan tüm güvenlik görevlilerimizin şehit olmasında parmağı olduğuna ina nı yorum mühebet daha mantıklı geliyo
    Cevapla
  • okur 7 yıl önce Şikayet Et
    "Biz sırtımızı YPJ'ye, YPG'ye ve PYD'ye yaslıyoruz bunu söylemekte ve savunmakta hiçbir sakınca görmüyoruz" diyen bir teröriste maaş vermek kanıma dokunuyor bu hain teröristi hala içeri almıyorlar çıldırıyorum
    Cevapla
  • Ali Özdemir 7 yıl önce Şikayet Et
    yahu iddianameler peşpeşe kabul ediliyor ama karı da kişnemeye devam ediyor. Yok vekil tutuklanamazmış. Oy veren asil tutuklanıyorsa vekil hayli hayli tutuklansın.
    Cevapla
  • mmt043 7 yıl önce Şikayet Et
    işte bizim böyle içi boş bir hukuk sistemimiz var. kim ve kimler tarafından getirilip uygulattırıldıysa artık. eğer Kuran yolundan gidilseydi böyle tipler hak ettiği cezayı hakkıyla alırlardı
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Harita paylaşıldı! 45 il için peş peşe uyarılar
Uyarı yapıldı! Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sesiyle dolandırıcılık girişimi