Boris'in sülalesinin lakabı "Sarıoğlangiller"miş

İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Boris'ın "ata toprağı" olduğu söylenen Çankırı'nın Orta ilçesindeki vatandaşlar Boris'şn sülalesinin adının Sarıoğlanlar olduğu ortaya çıktı.

GİRİŞ 28.09.2016 13:56 GÜNCELLEME 28.09.2016 14:00
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Boris Johnson'ın "ata toprağı" olduğu söylenen Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyündeki vatandaşlar, Johnson'un sülalesinin bölgede "Sarıoğlangiller" olarak adlandırıldığını söylediler.

Çankırı'nın Orta ilçesine bağlı Kalfat köyünden Mehmet Ali Atmaca, Boris Johnson'un sülalesinin köyde "Sarıoğlangiller" lakabıyla tanındığını ifade ederken, köy sakinlerinden Musa Şekerci, Bakan Johnson'un dedesi Ali Kemal'in ilk yaşadığı evi gösterdi ve geçmiş yıllarda Johnson'un yakınlarının köyü ziyaret ettiğini anlattı. Johnson'un ailesinin Almanya, İngiltere gibi ülkelerde olduğunu belirterek, özel günlerde zaman zaman köyü ziyaret ettiklerini vurguladı. 

Boris Johnson'un dedesinin kapı komşusu olan Yaşar Kaya da Johnson'un akrabalarını geçmiş dönemlerde evlerinde misafir ettiklerini bildirdi.Kaya, kendisinin bu aileyi tanımadığını fakat büyüklerinin bu aile ile sıkı bağları olduğunu söyledi.

Öte yandan, İngiltere'nin Dışişleri Bakanı Boris Johnson, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nu ziyaretinin ardından gazetecilerin 'Çankırılı mısınız' sorusuna, 'Kalfatlıyım' yanıtını vermişti. Gazeteci Ali Kemal'in torunu olduğu bilinen Johnson'un babası Stanley Johnson'un 2008 yılında Kalfat'ı ziyaret ettiğini ifade eden köy sakinleri, Bakan Johnson'u da ata topraklarında misafir etmek istediklerini kaydetti.

YORUMLAR 12
  • MalatyaliyiM 7 yıl önce Şikayet Et
    sasiracak bisey yok, simdi bilearamizda vatana hiyanet icinde olan binlerce turk kiligina girmis yabanci dolu. onlar da karaoglangillerdir. Turkun Turkten baska dostu yok bunu anla ve unutma
    Cevapla
  • ayhan 7 yıl önce Şikayet Et
    Ali Kemal (1867 - 1922), İkinci Meşrutiyet veMütareke döneminde İttihat ve Terakki karşıtı görüşleriyle tanınmış yazar, gazeteci ve siyaset adamı. Damat Ferit Paşa hükümetlerinde kısa bir süre Maarif ve Dahiliye nazırlığı yaptı, bu esnadaMilli Mücadele aleyhine sert tutumlar gösterdi.Kurtuluş Savaşı'nın zaferinden sonraİstanbul'da tutuklanarak İzmit'te Nurettin Paşa'ya bağlı askeri birliklerce linç edildi.[1]Ermeni yanlısı olarak görülen bazı yazılarından dolayı düşmanlarınca 'Artin Kemal' şeklinde adlandırılır. Mustafa Kemal'e ve Milli mücadeleye karşı düşmanca tutumu ve ağır hakaretleri nedeniyle pek çok insan tarafından “hain” olarak damgalanmıştır.[1]
    Cevapla
  • mistik 7 yıl önce Şikayet Et
    adamin sevimli bi tipi var zaten
    Cevapla
  • tacer 7 yıl önce Şikayet Et
    İlk duyduğumda şaka zannettim vallahi.:)
    Cevapla
  • paşa 7 yıl önce Şikayet Et
    ulan diom bende bu adam nasıl bir tip meğerse bizdenmişmişmiş
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Nedim Şener kulis bilgisini verdi! Yargıtay DEM Parti için harekete geçti
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır