Çavuşoğlu'ndan operasyon sinyali!

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Irak’tan Türkiye’ye tehdit olması durumunda kara operasyonu dahil her hakkın kullanılacağını söyledi.

GİRİŞ 25.10.2016 12:19 GÜNCELLEME 25.10.2016 14:51
Bu Habere 58 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; "Eğer Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa biz kara operasyonu dahil tüm  imkanlarımızı kullanırız. Türkiye'ye yönelik bir tehdit oluşursa, Irak'taki  gelişmeler Türkiye'nin güvenliğini, istikrarını tehdit edecek olursa, nasıl Suriye'de DAEŞ'in oluşturduğu tehdit artık bizim sabrımızı taşırdıysa, burada Sincar ve diğer bölgelerde bize yönelik tehdit artarsa kara operasyonu dahil uluslararası hukuktan kaynaklanan haklarımızı ve gücümüzü kullanarak bize yönelik tehdidi bertaraf ederiz." dedi.

Çavuşoğlu, "Münbiç'ten çıkmazlarsa Türkiye girer mi?' sorusuna şöyle yanıt verdi:

"Elbette... Biz Amerikalılara da söyledik. Kendi imkanlarımızla çıkarmasını biliriz. ÖSO kiminle mücadele ediyor? Kimden temizliyor bu bölgeyi? DEAŞ'ten. DEAŞ'e yönelik operasyonlar sürerken siz de geliyorsunuz ÖSO'ya sadırıyorsunuz. Hani siz meşruydunuz? DEAŞ ile mücadele ediyoruz diye. DEAŞ ile mücadele eden ÖSO'ya niye saldırıyorsunuz?. Bunların DEAŞ diye bir derdi yok. Bunların ajandası farklı. Bunlar kendilerine bir terör koridoru.. Bazen Kürt koridoru gibi tabirler kullananlar oldu ama biz öyle söylemiyoruz. Kürt kardeşlerimizle bir problemimiz yok. Suriye'deki Kürt kardeşlerimize de kucak açıyoruz. Onlarla da sürekli görüşüyoruz. Onlar da YPG'den nefret ediyorlar. PKK nasıl Türkiye'de Kürt vatandaşlarımızı temsil etmiyorsa, YPG de Suriye'de Kürtlerin ekseriyetini temsil etmiyor. Hatta onlara da zulüm ediyor."

YORUMLAR 58
  • Erman x 7 yıl önce Şikayet Et
    Hala tehdit mi bekleniyorsunuz. Cumhurbaşkanı bundan sonra taarruza geçeceğiz dememiş miydi ?
    Cevapla
  • suzan 7 yıl önce Şikayet Et
    vatandaş olarak biz sefer berlige hazırız ya ölüm ya istikal
    Cevapla
  • ali 7 yıl önce Şikayet Et
    Sen önce El-Bab'ı al, sonrasına bakarız
    Cevapla
  • sağ 7 yıl önce Şikayet Et
    Aslında abd suriyeye girmeden veya pyd büyümeden suriyeye girseymişiz şimdiye terörün t'si kalmazdı.
    Cevapla
  • Demokratlar 7 yıl önce Şikayet Et
    Vahsi ermeni teror orgutu hdpyd kürt ve islam dusmanidir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Hababam Sınıfı'nın efsane sahnesi gerçek oldu!
Fitch'ten Türkiye değerlendirmesi: Enflasyonda ciddi düşüş yaşanacak