Erdoğan'dan 'Diriliş Ertuğrul' müjdesi

Cumhurbaşkanı Erdoğan Körfez ülkelerinde Diriliş Ertuğrul dizisinin çok beğenildiğini söyleyerek devamı gelecek mesajı verdi.

GİRİŞ 25.02.2017 14:37 GÜNCELLEME 25.02.2017 15:55
Bu Habere 26 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  4. Uluslararası CNR Kitap Fuarı'nın açılışında konuşma yaptı. Birçok konuya değinen Erdoğan, 'Diriliş' dizisi ile ilgili de konuştu.

Dizinin Körfez ülkelerinde de beğenildiğini vurgulayan Erdoğan, "Körfez ziyaretimizde bir şeyi özellikle dinledik: Diriliş dizisini anlata anlata bitiremediler. Dedik ki bunun gerisi gelecek. Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız." diye konuştu.

"TERÖRİSTLERİ MASUMLAŞTIRAN YAYINLAR"

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde;

"Teröristleri masumlaştıran yayınların gerisinde art niyetli bir kurgu var. En çarpıcı örneklerden biriside 15 Temmuz darbe girişimidir. Milletimizin ortaya koyduğu şanlı direniş görmezden gelinmiştir. O gece yaşananların farklı etkinlikler aracılığıyla tekrar tekrar işlenmesi büyük önem arz ediyor. Bu mirasa sahip çıkmalıyız. Bu konularda başkalarının çalışmalarına bel bağlayamayız. Kendi hikayemizi ama nitelikli eserlerimizi önce kendimiz anlatmalıyız.

"DİRİLİŞ DİZİSİNİ ANLATA ANLATA BİTİREMEDİLER"

Bu fuar bu açıdan da önemli. Körfez ziyaretimizde bir şeyi özellikle dinledik: Diriliş dizisini anlata anlata bitiremediler. Dedik ki bunun gerisi gelecek. Biz ilk emri oku olan bir dinin mensuplarıyız. Biz tarihe yön vermiş bir ecdadın torunlarıyız. Ne zaman ki değerler hiyerarşisi olarak alt üst oldu o zaman çöküş başladı. Tarihimizde siyasi açıdan gerilememiz ilmi açıdan gerilememize tekabül eder. Bunun için son 14 yıldır eğitime önem veriyoruz. Birçok adım attık. STK'larımız insiyatif almaya başladı.

"KİTAP OKUMA ORANLARIMIZI İSTEDİĞİMİZ SEVİYEYE ÇIKARAMADIK"

Ülkemizdeki kitap okuma oranlarımızı arzu ettiğimiz seviyeye çıkaramadığımızı üzülerek ifade etmek zorundayım. 2023'de dünyanın ilk 10 ekonomisine girmeyi hedefleyen bir ülkenin kitap okuma oranında daha yüksek olması gerekirdi. Bugün evinizin konforundan dünyanın en büyük kütüphanelerine online olarak erişebiliyorsunuz. Gençler akıllı telefon ve tabletlerle kitapları yanımızda taşıyabiliyoruz."

YORUMLAR 26
  • Tkyrkyyldz 7 yıl önce Şikayet Et
    Sayin T.c ( Payitaht ) Cennet mekan Abdulhamidhan dizisini de islam devletlerindeki gencler kendi lisanlariyla seyretmeli ..Allahin izniyle !6 Nisandan sonra Oturmamak uzere Ayaga kalkiyoruz Ayyildizi seven cumle yurekler gorev basina ...Bazen kaliteli cekilmis tek tarihi dizi bile islam dunyasini Tekyurek yapabilir ...
    Cevapla
  • İsmail HAYAL 7 yıl önce Şikayet Et
    Anlı ve şanlı tarihimizi bu güzel projelerle doğru anlatanlara sonsuz teşekkürler. Bir öğretmen olarak bu seviyeli dizilerin çocuklarımıza tarihimizi doğru anlatttığını, sevdirdiğini görüyorum. Başta Cumhurreisimiz olmak üzere bu güzel projelerde imzası olanlara sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Rabbim yar ve yardımcımız olsun inşallah.
    Cevapla
  • bi muallim 7 yıl önce Şikayet Et
    tablet yerine öğrencilere kitap dağıtılsın.
    Cevapla
  • Uluğ Tarkan 7 yıl önce Şikayet Et
    Keşke albayrağımıza Kayıboyunun simgesi de eklense
    Cevapla
  • Muhammed 7 yıl önce Şikayet Et
    Bu dirilişte namaz kılma sahneleri niye yok?
    Cevapla
  • milletin ferdi 7 yıl önce Şikayet Et
    Hayret... Yanlış bir yorum en çok beğeni almış...
    Cevapla
  • beyaz 7 yıl önce Şikayet Et
    Var kanka var.Ama yeterli mi onu bilmiyorum.
    Cevapla
  • a.cola 7 yıl önce Şikayet Et
    gali kacirmisssin
    Cevapla
  • aslen 7 yıl önce Şikayet Et
    var.Hatta bu haftaki bolumde Ertugrul bey vardi
    Cevapla
  • S.Ahmet 7 yıl önce Şikayet Et
    Diziyi izlemediğin belli.Demek ki sırf chp tipi muhalefet yapmak için yorum yapmışsın burada.Seni C-troll..
    Cevapla
  • hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    daha çarşamba(22 şubat) günkü bölümünde vardı. doğru düzgün seyret görürsün
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP'li aday Mesut Özarslan okul arkadaşı Murat Kurum'u anlattı!