Nerede oy kullanacağım? YSK sorulaması

16 Nisan 2017 tarihinde yapılacak olan Referandum öncesi binlerce kişi oyunu nerede kullanacağını merak ediyor. Peki YSK oy kullanma yerleri açıklandı mı? İşte referandum oy kullanma yeri sorgulama ekranı

Nerede oy kullanacağım? YSK sorulaması
Nerede oy kullanacağım? YSK sorulaması
GİRİŞ 14.03.2017 10:26 GÜNCELLEME 14.03.2017 10:26

Anayasa değişikliği için 16 Nisan pazar günü yapılacak olan Referandum için geri sayım başladı. Milyonlarca seçmen oy kullanmak için sandığa gidecek. Peki kim nerede oy kullanacak? Oy kullanacağım yeri nasıl öğrenirim? Referandum sandık yeri sorgulama gibi sorular günün en çok aratılanları listesine girdi.

Buna binaen hazırladığımız haberde "oy kullanma yeri YSK sorgulama" sayfasına aşağıda bulunan bağlantıya tıklayarak kolaylıkla öğrenebilirsiniz.

NEREDE OY KULLANACAĞIM - TIKLA ÖĞREN

2017 referandum oy kullanma yerleri henüz açıklanmadı. Yüksek Seçim Kurumu tarafından yapılan açıklama göre sandık yeri sorulama sayfası 13 Mart pazartesi günü yani bugün erişime açılacak.

ysk-seçim-yeri-sorgulama

YSK sandık sorgulama ekranına girdiğinizde önünüze yukardaki gibi bir ekran gelecek. Nüfusa kayıtlı olduğunuz ili ve TC kimlik numarınızı yazdıktan sonra resim doğrulama kısmında gördüğünüz harf ve rakamları yazın. Ardından sorgula tuşuna basın. Nerede oy vereceğim sorunuzun yanıtı anında önünüze gelecek. Oy vereceğiniz yeri secmen.ysk.gov.tr/ysk adresinden olduğu gibi e-devletten de yapabiliyorsunuz. Seçmenler sandık sorgulama işlemlerini 16 Nisan'a kadar bu adreslerden online yapabilecekler. 

KAÇ MİLYON KİŞİ OY KULLANACAK?

Türkiye'de yurt içi seçmen kütüğüne kayıtlı 55 milyon 336 bin 960 seçmen bulunuyor. Bu seçmenler yaklaşık 164 bin sandıkta oy kullanabilecekler. Öte yandan şu anki verilere göre yurt dışı kütüğüne kayıtlı olan 2 milyon 929 bin 389 seçmen yine referandumda sandık başına gidecek. Bu seçmenler 57 ülke, 119 temsilcilik ve 32 sınır kapısından oy verme işlemini gerçekleştirebilecek.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Seçime 2 gün kala Milli Görüş Platformu'ndan 'İslambol' çağrısı: Bütün ümmet sevinecek
İzmir'de Yeniden Refah adayı AK Parti lehine yarıştan çekildi!