Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi nasıl kaçtı?

AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı 15 Temmuz'da Kılıçdaroğlu'nun nasıl kaçtığını anlattı.

Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi nasıl kaçtı?
Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi nasıl kaçtı?
GİRİŞ 02.04.2017 16:23 GÜNCELLEME 02.04.2017 16:24
Bu Habere 52 Yorum Yapılmış

AK Parti Siyasi İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Hayati Yazıcı Habertürk'ten Kübra Par'a verdiği röportajda 15 Temmuz gecesine dair önemli açıklamalarda bulundu.

"15 Temmuz akşamı Kılıçdaroğlu ile uçakta birlikteydik"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Kılıçdaroğlu 15 Temmuz gecesi neredeydi?” diye sordu. CHP’liler, “Bunun cevabını en iyi Hayati Yazıcı biliyor” diyor. O gece birlikte miydiniz?

O gece için şahitliğim sınırlı. Ankara’dan aynı uçağa bin­dik. 21.50 uçağıyla Atatürk Havalimanı’na geldik. 22.45’te iniş oldu. Uçak inişe geçtiği sırada danışmanı yanımıza gelip İstanbul Boğaz köprülerinde tanklar olduğunu söyledi. Önce terör saldırısı zannettik. Sonra telefonlarımızı açınca Ankara’da da jetlerin uçtu­ğunu öğrendik ve darbe olduğunu anladık. “Nasıl olur?” dedik.

Kılıçdaroğlu’nun ilk tepkisi ne oldu?

Bir anda haber gelince şaşkına döndük. Kim, kiminle, ne konuştu, ne söyledi; sağlıklı hatırlamak mümkün değil. Alana indiğimizde Ankara’ya dönmeye karar verdim. Çünkü mer­kez Ankara idi. 23.00 uçağı için bileti aldım ancak kalkışlar iptal edildi. Hemen Başbakan’ımızla irtibata geçtim. Ardından Cumhurbaşkanı’mızı aradım ancak iletişim sağlayamadım. En doğru hareketin il başkanlığımıza geçmek olduğunu düşün­düm. Alana indiğimizde telefon görüşmeleri yaptım. O sırada Sayın Kılıçdaroğlu’nu sordum, hemen gittiğini söylediler. Biz de değişik yollardan dolaşarak il başkanlığımıza ulaştık. Son­rasında Cumhurbaşkanı’mız geldiği için havaalanına geçtim.

YORUMLAR 52
  • Darbesever 5 yıl önce Şikayet Et
    Bu CHP yi Türk milleti sevse iktidar yapar.Bu parti hicbir darbeye karşı çıkmamış,aksine ortam hazırlamak için çalışmıştır çünkü iktidar olmaları mumkün değil.Hele şimdi Kılıçtaroğlu gibi bir yalan makinası var.
    Cevapla
  • Ruhi 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal Kılıçdaroğlundan başka ne bekliyorsunuz ki Düşününsene tankın altına yatıyormuş :)
    Cevapla
  • Hüseyin 7 yıl önce Şikayet Et
    Kemal üstelik havaalanından çıkarken darbeci askerlere ''kolay gelsin beyler'' diyor... Biz bunları unutmadık Kemal efendi... Size de unutturmayacağız Allah'ın izniyle.
    Cevapla
  • Hasan 7 yıl önce Şikayet Et
    Bir kaç vekil dışındakilerin hepsi Pusuda bekliyordu.Ne zaman ki Darbenin seyri değişti hepsi tanklar önünde resim vermek için dışarı fırladı.O gece Meydanlarda REİS ve bir kaç vekil dışında Halktan başka kimseler yoktu.Bu saklananların kimler olduğu biliniyor ve 2019 da temizlenecekler diye ümit ediyoruz.Bu Temizlik yapılmaz ise 2019 bazı partiler için hüsran olacaktır.Bu Partinin hangisi olduğu aşikardır.
    Cevapla
  • Tatar 7 yıl önce Şikayet Et
    Kılıçtaroğlunun ilk açıklaması biz demokrasiden yanayız.Hepsi bu.Fetö başaraydı, ALLAH'ın izni ile milletimiz sayesinde başaramadı.Demakrasi kazandı diyecekti.Milletimiz kazandı, gene demokrasi kazandı diyor, içi kan ağlıyark.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
8 ilde operasyon! 'Odacılar' suç örgütü çökertildi
WSJ: ABD, İsrail'e 1,3 milyar dolarlık yeni askeri desteğe hazırlanıyor