AK Parti'den ihraç edilenlerin sayısı belli oldu

AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, şu ana kadar AK Parti’den ihraç edilenlerin sayısını açıkladı.

GİRİŞ 25.05.2017 10:17 GÜNCELLEME 25.05.2017 11:48
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

AK Parti AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, "Su ana kadar AK Parti’den tam 300 ihraç var. Bunların içinde il genel meclisi başkanı var, belediye başkanı var, belediye meclis üyesi var" dedi.

AK Parti İstanbul Milletvekili Burhan Kuzu ve AK Parti Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, TGRT Haber ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor?” programına konuk oldu. Batuhan Yaşar’ın sorularını cevaplayan Kuzu ve Tayyar, gündeme ilişkin önemli açıklamalarda bulundu

“ŞU ANA KADAR AK PARTİ’DEN TAM 300 İHRAÇ VAR"

Erdoğan’ın konuşmasında anayasa değişikliğine ‘hayır’ oyu veren vatandaşlara yaptığı hitabı değerlendiren Tayyar, “Partiler kamuoyunun nabzını ölçmek için anketler yaptı ama en sağlıklı anket, sandık anketidir. 16 Nisan’da anayasa değişikliği oylamasından 51.4’lük oy sadece AK Parti’nin aldığı oy değil; ancak AK Parti’nin muhtemel oyuna ilişkin önemli bir ipucudur. Cumhurbaşkanımızın kongredeki konuşmasıyla birlikte yeni bir startı verdiğini düşünüyorum. Malum yeni anayasaya göre 3 Kasım 2019’da yeni bir sisteme geçeceğiz. Başkanlık modeli başlayacak. Bu modelin ilk provası olacak bu süreç. Hem parti yönetiminde, hem kabinede, hem teşkilatlarda bunun altyapısı oluşturulacak. Buna bağlı olarak da yeni sistemle birlikte Türkiye’nin hedefleriyle ilgili ipuçlarını göreceğiz. Muhtemeldir ki Ramazan’dan sonra teşkilatlarda seçimlerimiz başlıyor, bununla birlikte dava şuuru daha yüksek hem FETÖ gibi örgütlerle iltisakı olmayan yeni isimlerin kazanılacağını düşünüyorum. Bunun için bir yenilenme, bir arınma olacak. AK Parti muhalefet partileriyle mukayese edildiğinde en steril partidir. Çünkü 17 Aralık’tan sonra biri yerel, ikisi genel olmak üzere üç seçim atlattık. Bu seçimde de filtre sistemi uyguladık. Şu ana kadar AK Parti’den tam 300 ihraç var. Bunların içinde il genel meclisi başkanı var, belediye başkanı var, belediye meclis üyesi var. Darbe girişiminden sonra 300 ihraç var. Bunlar konuşulmuyor, biz de anlatmıyoruz. Sanki her şeye göz kapatılmış gibi bir algı var. Bundan sonra da bu mücadelenin güçlü şekilde devam edeceğini düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 11
  • yorgun yorumcu 6 yıl önce Şikayet Et
    YILLARDIR fetö cülerin TÜM PARTİLERE-kurumlara- şirketlere, sızmaya çalıştığını, biliyordu. ak parti gerçekten fetö yönünden en steril parti çünkü ak parti kurucuları fetönün ne olduğunu çok iyi biliyordu dikkatli davrandılar, görünen o ki potansiyel oy undan faydalanmak için birkaç tane millet vekilliği bile verildi, yalnız bu vekiller sıkı kontroldeydi,partiden örgüte, haber sızdırıyor olmalıydılar. ak parti süleymancılara, nurculara, cübbelilere, geçmişi batıda ve batılılarla ilgili olan herkese dikkat etmeli, yani fetö batının sadece 1. enstrumanıdır. başka sistemlerle de sızabilirler
    Cevapla
  • Erzincanlı 24 6 yıl önce Şikayet Et
    Birde Erzincan a uğramanızı tavsiye ederim orada aradığınız kişilerden bulabilirsiniz benden söylemesi
    Cevapla
  • Egeliden 6 yıl önce Şikayet Et
    Chp her gün fetöcüleri koruyan kollayan açıklamalar yapıyor Kılıçdaroğlu meydanlarda fetöcüleri alkışlatıyor chp fetönün siyasi ayağı olmuş,birileri bunları görmüyor duymuyor tutmuş kendisine darbe yapılan Ak partiyi suçlamaya kalkıyor.Fetöyü erdoğan ya da Binali yıldırım tutuklayıp içeri atmayacak.Adalet sistemi çalışacak delillendirip ispatını yapacak by lock'u,by Lock'çuyu araştırıp takibini yapacak deşifre edecek,Mit görevini yapacak sistem böyle işleyecek..Yani bu işler öyle kolay işler değil.Burada fetö sempatizanlarının güya suret-i haktan görünüp işi sulandırma çabalarıyla olacak işler hiç değil.
    Cevapla
  • Ramo 6 yıl önce Şikayet Et
    Ak parti 2013 ten buyana ve MHP 2016 dan kendi içini temizliyor. Ancak CHP nin nedense hiç temizlik niyeti görünmüyor.
    Cevapla
  • chp 6 yıl önce Şikayet Et
    ne temizligi? o parti ve zihniyet ulkeyi terketsin yeter..
    Cevapla
  • Feyzullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayı çok az. Hele biraz daha silkeleyin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Sur Belediyesi'nde DEM Partililer Atatürk ve Erdoğan'a hakaret etti! Skandal görüntüler
Son dakika: İstanbul dahil 45 il için sarı kodlu uyarı! Şiddetli olacak