Bakan'dan flaş 'bedelli askerlik' açıklaması!

Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasının doğru olmadığını vurgulayan Milli Savunma Bakanı Işık, "Kesinlikle gündemimizde yok" dedi.

GİRİŞ 23.06.2017 10:57 GÜNCELLEME 23.06.2017 12:34
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

Katıldığı canlı yayında gündemi değerlendiren Bakan Işık ABD'nin YPG mektubunu değerlendirdi . "Mektubu olumlu adım olarak görüyoruz" diyen Bakan ışık şunları söyledi;

"ABD'nin Türkiye'nin hassasiyetlerini dikkate aldığını göstermesi açısından önemli bir mektup. Bu bakımdan önemsiyoruz. Başlangıçta tavırları farklıydı. Türkiye'nin endişelerini dikkate almaya başladılar. Bu bakımdan olumlu bir mektup. Bu noktada kendisini yazılı olarak taahhüd altına almasını önemli buluyoruz. Mektubun gereğinin yerine getirilip getirilmediğini sahada göreceğiz. ABD daha önceden Münbiç'te verdiği sözü tutmadı. Bu bizim açımızdan yazılı bir taahhüddür. Mektubu olumlu bir adım olarak görüyorum ama uygulamanın esas olduğunu düşünüyorum.



TÜRKİYE İZİN VERMEYECEK

ABD bu işi yapmak isterse büyük oranda başarılı olur. ABD dağıttığı silahları toplamak isterse bunu yapabilir. Ama bizi oyalarsa bu iyi niyetle olaya yaklaşım anlamına gelmez. Eğer ABD ben bu silahları Rakka operasyonu ile işim bittikten sonra toplayacağım diyorsa bu işin takipçisi olacağız. Türkiye PYD'nin bölgenin şımarık çocuğu olmasına izin vermeyecek. ABD Savunma Bakanı ile çarşamba günü görüşeceğim."

BEDELLİ ASKERLİK AÇIKLAMASI

Bakan Işık, "Bakın Türkiye şu anda birkaç tane dünyanın başına bela terör örgütüyle mücadele ediyor. PKK ile mücadele sürüyor, DEAŞ ile mücadele var. Böyle bir dönemde bedelli askerliğin gündeme gelmesi dahi askerimizin moralini bozar. Terörle mücadele sürerken bedelli askerliğin konuşulmasını dahi doğru olmadığını düşünüyorum" dedi.

YORUMLAR 22
  • rasim özpınar 6 yıl önce Şikayet Et
    Burda bedelliye karşı çıkanları görsen sanki hepsi doğuda çatıştı da laf üretiyor. Marmaris sahil karakolunda sabah akşam yatan aralar gelmiş yok gidin askere diyor. Arkadaş savaştan askerlikten kaçan yok. Günümüzde gençlerimiz en verimli zamanında yanlış değerlendiriliyor. Nice yetişmiş vasıflı insanımız fetö den boşalan stratejik yerleri tutuyor. Milletin milliyetçiliğini sorgulayıp durmayın. 15 temmuzda bankamatik sırasına koşanlar hele onlar hiç konuşmasın.
    Cevapla
  • Ali asker 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben yurtdıșinda yașiyorum devletimin bana vermiș olduğu imtiyazı kullandım ,1000.€göğsümü gere gere bu vatan için severek verdim ,ve askerlik tezkeremi aldım. ,devletimin onayladiği bedelli askerligi burada hiç kimse küçümsemeye kalkmasin,sizler devletten daha iyi bilemezsiniz.
    Cevapla
  • Adem 6 yıl önce Şikayet Et
    Kardeș haklisin mademki devletimiz senin askerliğini onaylayip.,ve tezkere ile'de belgelendirse ,kimselere bir șey söylemek "HADiNE değil elbet.
    Cevapla
  • BEKTAŞ 6 yıl önce Şikayet Et
    Ne bedellisi vatan için görev vakti
    Cevapla
  • samet 6 yıl önce Şikayet Et
    bedeli bir ihtiyactır 30 yasinda evli calısan insanlarız 15 temmuz da goruldugu gibi bu millet gerektigi zaman ulkesi icin canina vermeye herzaman hazır
    Cevapla
  • ali 6 yıl önce Şikayet Et
    alihm bu vatanın ekmeğini yiyeceksin evladını arkada bırakıp giden şehitlere kulağını tıkayacaksın edindiğin meslek ile para kazanıp işsiz gariban evli insanları hiçe sayıp laga luga yapacaksın. kes traşı birliğe
    Cevapla
  • salim 6 yıl önce Şikayet Et
    özel harekatda terörle mücadelede olan 30 yaşın üzerinde evli çocuklu nice yiğitler var dağlarda
    Cevapla
  • Alemdar 6 yıl önce Şikayet Et
    Hepsi yarin dogan Amerikanen derdi baska oyle olsa turkiyeyi alirdi yanina bence tum bu ortadogu oyunlari Turkiye icin canakkele gibi birsey bu coklu devletler var cunku burda bile karsi islam aleminde bile arablar Katar uyumus var diye ambargo koyuyor Katara hepsi olmus israil kullaklari Allah buyuk zafer bizim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
 O maçtan sevindiren haber! Türkiye'ye ülke puanı müjdesi
IMF'den küresel ekonomi açıklaması: Endişelenecek çok şey var