Destici: İmha edilmesi gerekiyor!

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici düzenlediği basın toplantısında ABD’nin PYD ve YPG’ye verdiği silahların şüphesiz yarın Türkiye’ye kullanılacağını söyledi.

GİRİŞ 02.08.2017 15:46 GÜNCELLEME 02.08.2017 15:52
Bu Habere 11 Yorum Yapılmış

Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel merkez binasında haftalık basın toplantısında ülke ve dünya gündemini değerlendiren BBP Genel Başkanı Mustafa Destici sözlerine şehitleri anarak başladı. Destici, “Diyarbakır'da şehitlerimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekânları cennet olsun. Yaralı Gazilerimize acil şifalar diliyorum. Şu an bölgede kahramanca mücadele eden askerlerimizin, polislerimizin Rabbim yar ve yardımcısı olsun” dedi.

"TÜRKİYE'NİN BU SİLAHLARI İMHA ETMESİ GEREKİYOR"

Amrika Birleşik Devleti’nin PYD ve YPG’ye 100 tır silah yardımı yaptığına değinen Destici, “Güya bizim sözde müttefikimiz, stratejik ortağımız olan Amerika Birleşik Devletleri dün 100 tır PYD ve YPG’ ye silah yardımı gönderdi. Hepimiz bilmeliyiz ki; bu silahlar bugün DEAŞ için kullanılıyor olabilir. Ama hiç şüpheniz olmasın ki yarın Türkiye'ye doğru kullanılacaktır. Amerika Birleşik Devletleri silahları PYD’ ye teslim ettiği noktada ve PYD’nin eline geçer geçmez Türkiye'nin bunları imha etmesi gerektiğini bir kere daha altını çizerek vurguluyorum. Çünkü Amerika Birleşik Devletleri'nin orada yaptığı sadece DAEŞ’e karşı mücadele eden PYD’yi YPG’yi ya da şirin adıyla Suriye demokratik güçlerini desteklemek değil, orada kendisine bir askeri güç, askeri üst hazırlamaktır. Bugün DAEŞ’e karşı kullanmaktadır. Yarın da Türkiye'ye karşı kullanılacağından hiçbirimizin şüphesi olmaması gerekir” diye konuştu.

YORUMLAR 11
  • şems 6 yıl önce Şikayet Et
    Yok yaa bilmiyorduk. İyi ki söyledin. Böylece gündem oldun. Oh ne ala... :(
    Cevapla
  • ASİLBEY_ÇUBUK06 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir insan konuşmuş olmak için konuşmaz.Hele hele bir partinin Genel başkanlığını yapan birisinin konuşmalarının altı dolu olur.Cumhurbaşkanlığı seçimi sirasında yabancıların oyuncağı olmuştun.Meselenin Cumhurbaşkanlığı,Parti başkanlığı,Hükümet olmaktan öte Türkiye üzerinde oynana oyunların bir parçasıydı.Daha yenimi anladın.
    Cevapla
  • Tatavacı 6 yıl önce Şikayet Et
    Kimdir lo bu .... .
    Cevapla
  • Ayar 6 yıl önce Şikayet Et
    Yürkiye ypg ye verilen 900 tır silahı imha ederken amerika da oturup seyretmeyecektir.Durum ciddi.Şu anda amerika ile türkiye arasında bir tür savaş var.Bu silahlar kürdistan oluşumunu sağlamlaştırmak ve gerekirse türkiyede iç savaş çıkarmak amacıyla kullanılabilir.Rusya burada dengeleyici konumda diye düşünülüyor.Fakat pkk nın uzun yıllardır rusyayla bağlantısı var.Türkiye suudilerle yeniden ittifak kurmalı suriyeyi araplarla birlikte bir tür kuşatmaya almalı.Türklere ve araplara rağmen amerikanın rusyanın bir şeyler yapması daha zor.
    Cevapla
  • kaptan 6 yıl önce Şikayet Et
    hala anlayamadik mesleyi yahu ortada bir pyd deas savasi yok tamamen kurgulanmis bir oyun tüm bu silahlar firat kalkani ni isgal etmek icin iraktan suriye üzeri AKDENIZE acilan bir ikinci pkk yahudistan kuruluyor gerkiyorsa türkiye abd nin bu oyununu bozmak adina esed e olan hasmani durumu sonlandirarak rusya ile birlikte bu pkk devletini yok etmeli hedef TÜRKIYE ve en acili abd derhal incirlikten ve dahi nato üssü konya dan cikartilmali dir
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Akşener’in çıldırmasının arkasındaki 'zorbalık'
CHP'li anketçi açıkladı! CHP kendi adayının kuyusunu kazıyor! O ilçe adayına çekil baskısı