Akşener'den bozkurt ve Türkeş yasağı!

Meral Akşener'in kuracağı yeni partide "bozkurt" işaretinin yapılmayacağı, Alparslan Türkeş'in resminin de asılmayacağı öğrenildi.

Akşener'den bozkurt ve Türkeş yasağı!
Akşener'den bozkurt ve Türkeş yasağı!
GİRİŞ 31.08.2017 08:49 GÜNCELLEME 31.08.2017 08:50
Bu Habere 59 Yorum Yapılmış

Meral Akşener'in liderliğinde kurulacak parti için Koray Aydın'ın katılımıyla çalışmalar hızlanırken amblem ve işaret için arayış sürüyor.

Merkez Demokrat Parti adı altında birleşen ve MHP'den istifa eden Koray Aydın'ın da katılımıyla vitrini oluşturmaya başlayan MHP'li muhalifler, kurucular kurulu hazırlıklarını da sürdürüyor. "Siyasi merkeze yerleşmeyi hedefleyen" harekette tüzük, program, amblem, isim ve işaret çalışmaları devam ediyor.

AMBLEM ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

Habertürk'ten Saliha Çolak'ın haberine göre partinin, Türk tarihinden ilham alan ve Cumhuriyet vurgusu üzerine kurulu olacak çizgisinin "hiçbir partide görülmeyecek şekilde" olacağı iddia edilen tüzük ve programa yansıtılmasının yanı sıra amblem ve de isimde de simgeleştirilmesi isteniyor.

Tasarımcı firma ve ekip; Türk tarihine, Cumhuriyet'e, kadın ve erkek eşitliğine vurgu yapacak ve aynı zamanda da akılda kalacak, okuma yazma bilmeyenlerin de rahatlıkla oy pusulasında bulup tercihini yapabileceği basitlikte bir amblem üzerinde çalışıyor. AK Parti'nin ampulü, CHP'nin altı oku gibi akılda kalacak semboller aranıyor. Türk tarihinden bayraklar ve semboller üzerinde çalışma yapılıyor.

YENİ PARTİDE BOZKURT İŞARETİ YAPILMAYACAK

Öte yandan Meral Akşener'in Cumhurbaşkanı adaylığı etrafında birleşeceği açıklanan yeni yapıda, MHP'den ayrılanların öne çıkması, merkez iddialarına ilişkin soru işaretleri yarattı. Hareket, bu soru işaretlerini giderecek adımlar atacak. Kurucular kurulu açıklandığında merkez dengesinin açıkça görüleceği belirtilirken, Aydın'ın basın toplantısında salonun hazırlanışı ve salonu dolduran kalabalığın tezahüratlarına yansıyan bu değişim, merkez kaygısıyla vazgeçilen 2 simgeyi açıkça ortaya koydu. Yeni partide "bozkurt" işareti yapılamayacak. Alparslan Türkeş'in resmi de asılmayacak.

YORUMLAR 59
  • EĞİTİMCİ 6 yıl önce Şikayet Et
    AKŞENER e destek halktan çok büyük demedi demeyin
    Cevapla
  • Kayı boyu 6 yıl önce Şikayet Et
    Kukla partisi olsun,amblemide kukla olsun.İpinizi kim tutarsa o oynatsın.
    Cevapla
  • Dadas 6 yıl önce Şikayet Et
    Ben buldum amblemi tencere tava olsun:)
    Cevapla
  • altan 6 yıl önce Şikayet Et
    isabet olmus.siz ve sizin gibiler gercek ulkucu olmadiniz zaten.MHP nin basi BASBUG Türkes'dir.isareti amblemi bayragi ve ulkusu de bellidir. acik ve net olarak soyluyorum ki ,Basbugun yolunu benimsemeyen kendine ulkucuyum demesin...
    Cevapla
  • Arif 6 yıl önce Şikayet Et
    Yani diyorsunuz ki yeni parti kurulacak.sonra seçime girilecek.sonra diyelim ki 3 5 oy alınacak. Sonra baktık ki olmayacak.sonra CHP ye destek olsunda aman AK Parti kazanması diye birleşecek. Sonra.. sonra. Bırakın bu isleri gündemi meşgul etmeyin. CHP acaba sizin etrafınızda olurda oy mu verirler diye düşünüyorsunuz.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İBB'nin metro beceriksizliği tam 72 saat sürdü: Seferler normale döndü!
Denizde de karada da bozguna uğradılar - 25 Nisan 2024 gazete manşetleri