Erdoğan'ın temposuna kimse yetişemedi

Gecenin 2-3 gibi saatlerde il başkanlarına randevu veren Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretindeki temposu dikkatleri çekti.

GİRİŞ 22.09.2017 15:53 GÜNCELLEME 22.09.2017 17:03
Bu Habere 103 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Birleşmiş Milletler (BM) 72. Genel Kuruluna katılmak üzere geldiği New York'ta, 13 devlet ve hükümet başkanıyla görüştü. ABD'nin New York şehrine 17 Eylül Pazar günü gelen Erdoğan, 22 Eylül Cuma günü kentten ayrıldı. Erdoğan, toplam altı günlük ABD temaslarında yoğun bir diplomasi trafiği gerçekleştirdi, bu kapsamda 13 devlet ve hükümet başkanıyla ikili bir dizi görüşme yaptı.

ABD'ye iner inmez temaslara başlayan Erdoğan ilk olarak  Türkevi binasının temel atma törenine katıldı. Ardından NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ve Minnesota Temsilciler Meclisi üyeleri,  Yahudi kuruluşların temsilcilerini, Siyaset Ekonomi ve Toplum Araştırmaları Vakfı (SETA) üyelerini kabul etti.



TEMPOSUYLA KENDİSİNE HAYRAN BIRAKTI

Ardından BM zirvesine katılan Cumhurbaşkanı Erdoğan, ardından Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macro, Pakistan Başbakanı Şahid Hakan Abbasi, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres, İngiltere Başbakanı Theresa May, osova Cumhurbaşkanı Haşim Taçi, Somali Başbakanı Hasan Ali Hayri, Hırvatistan Başbakanı Andrej Plenkovic, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic, Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ,Arnavutluk Başbakanı Edi Rama, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas, Moldova Başbakanı Pavel Filip, Japonya Başbakanı Shizo Abe,  ile görüştü.

İş dünyası ile de kritik görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan Erdoğan New York'da  Bloomberg Küresel İş Forumu'nda bir konuşma gerçekleştirdi. Bloomberg İcra Kurulu Başkanı, Alibaba internet sitesinin kurucusu ve başkanı Jack Ma'yı kabul etti.

Türk vakıflarıyla'da görüşmeler gerçekleştiren Erdoğan TÜRKEN Vakfı'nın verdiği yemeğe ve Türk-Amerikan Ulusal Yönlendirme Komitesinin düzenlediği davete katıldı. 

BAŞ DÖNDÜREN SAATLER

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyaretindeki en kritik görüşme ise son gün ABD Başkanı Trump'a gerçekleştirdiği görüşmeydi. İki liderin 50 dakika süren görüşmesinde Türkiye-ABD ilişkileri ve Ortadoğu'da yaşanan gelişmeler masaya yatırıldı.

Temaslara ara vermeyen Erdoğan, Reuters ve Amerikan PBS kanalına mülakat verdi.

Ekonomi dünyasıyla da bir araya gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan, New York'ta ilaç, havacılık, gıda, finans ve enerji başta olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren firmaların üst düzey temsilcileriyle bir araya geldi ve ardından THY'nin Boing'ten 40 adet 787-9 Dreamliner'ın satın alma görüşmelerine katıldı.

ABD'de baş döndüren görüşmeler sonrası son olarak Erdoğan, kaldığı otelde Türk gazetecilerin sorularını yanıtladı.

TÜRKİYE'YE DÖNER DÖNMEZ İKİ KRİTİK TOPLANTI

ABD'den yola çıkan Erdoğan, 
özel uçak "CAN" ile saat 14.05'te Ankara'ya geldi.
​Erdoğan, bugün saat 15.00'te yapılacak MGK'ya başkanlık yaptı. MGK'nın ardından ise Bakanlar Kurulu'nu toplayacak

 

YORUMLAR 103
  • Ahmed 6 yıl önce Şikayet Et
    Hakkını helal et bize reis :(
    Cevapla
  • Hakan 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis de kimlerin duaları var kimlerin
    Cevapla
  • Isg 6 yıl önce Şikayet Et
    Adam adam
    Cevapla
  • Emk pöh 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Rabbim güç kuvvet versin Allah yar ve yardımcın olsun REİS
    Cevapla
  • ZEKİ ÇELİK 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAH yar ve yardımcın olsun mazlumun yanında olan Zalimin karşısına tek başına dikilen tek lider RTE DUALARIMIZ SENİNLE ,,,hasbünallahü ve nimel vekil ,tevekkeltü al Allah
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
YRP Genel Başkan Danışmanı Mollaismailoğlu'ndan Cumhur İttifakı çağrısı!