Yüksekdağ, "PKK'nın anı defteri"ne yazı yazmış

Eski HDP Eş Genel Başkanı Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası" yapmak suçundan açılan iki ayrı davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

Yüksekdağ, "PKK'nın anı defteri"ne yazı yazmış
Yüksekdağ, "PKK'nın anı defteri"ne yazı yazmış
GİRİŞ 09.11.2017 14:09 GÜNCELLEME 09.11.2017 14:09
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Kesinleşen hapis cezası nedeniyle  milletvekilliği ve parti üyeliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı ve Van  Milletvekili Figen Yüksekdağ hakkında, "terör örgütü propagandası" yapmak  suçundan açılan 2 ayrı davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası talep edildi.  Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca Yüksekdağ hakkında ayrı ayrı  açılan iddianameler, 10. Ağır Ceza Mahkemesince kabul edildi. 

İddianamede, Diyarbakır'ın Lice ilçesinde 19 Ağustos 2014'te  PKK/KCK'nın mezarlık olarak belirlediği alanda mevcut yapıların yıkılması için  bölgeye düzenlenen operasyonda Mehdin Taşkın'ın ölü ele geçirilmesi sonrasında  düzenlenen taziyeye Yüksekdağ'ın katılarak terör örgütü PKK ve HPG flamasının  bulunduğu fotoğraf önünde konuşma yaptığı belirtildi.

PKK'NIN ANI DEFTERİNE YAZI YAZDI

Aynı bölgeye 15 Ekim 2015'te tekrar operasyon düzelendiği bildirilen  iddianamede, ele geçirilen örgütsel dokümanlar arasından bulunan anı defterindeki  incelemede, Yüksekdağ'ın yazı yazdığının tespit edildiği vurgulandı.

İddianamenin değerlendirme kısmında şu ifadelere yer verildi:  "Yüksekdağ'ın tam olarak tarihi tespit edilemeyen bir zamanda örgütün  sözde 'şehitlik' olarak inşa etmeye çalıştığı alandaki anı defterine ölen Mehdin  Taşkın ve diğer örgüt üyelerinin eylemlerine sahip çıkmıştır. Bu kişileri 'şehit'  olarak nitelendirdiğine ilişkin yazılar yazdığı tespit edilmiştir. Sanığın, terör  örgütü PKK/KCK ve örgüt üyelerinin cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemlerini  meşru gösterecek, övecek nitelikte konuşma yapmak ile yazı yazmak suretiyle  üzerine atılı terör örgütü propagandası yapma suçunu işlediği anlaşılmıştır."

 Diğer iddianamede ise bir vatandaşın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına  hitaben yazdığı şikayet dilekçesinde, Ankara'da düzenlenen HDP 2. Olağan  Kongresi'nde terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ın görüntülerinin paylaşıldığı,  sloganlar atıldığı ve HDP Eş Genel Başkanı seçilen Yüksekdağ'ın örgüt  propagandası yaptığı iddiasında bulunduğu kaydedildi.   Şikayet dilekçesinin ekinde vatandaşın kongre merkezine ilişkin  internet haber çıktıları sunması ve şikayetçi olması üzerine olayla ilgili  soruşturma başlatıldığı anlatılan iddianamede, gerekli incelemelerin yapıldığı  belirtildi.  

Yüksekdağ'ın kongrede HDP Eş Genel Başkanı seçildiğine işaret edilen  iddianamede, "Kongrenin yapıldığı salonda, PKK/KCK silahlı terör örgütü  elebaşının fotoğraflarının paylaşılması ve yine duvarlarda sözde 'demokratik  özerklik' yazılı pankartlar asılması suretiyle terör örgütünün ve örgüt  üyelerinin cebir, şiddet ve tehdit içeren eylemleri övülmüş ve meşru  gösterilmiştir. Böylece Yüksekdağ'ın, üzerine atılı terör örgütü propagandası  yapma suçunu işlediği anlaşılmıştır." değerlendirmesi yer aldı.

 İddianamelerde, Yüksekdağ hakkında  "terör örgütü propagandası" yapmak  suçundan açılan 2 ayrı davada 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası ve mahkumiyeti  halinde Türk Ceza Kanunu'nun ilgili maddesinde öngörülen hak yoksunluklarına  hükmedilmesine karar verilmesi isteniyor.

YORUMLAR 4
  • sercan sevenk 6 yıl önce Şikayet Et
    bunlarin lazim oldukları yere cezaevlerin
    Cevapla
  • demir 6 yıl önce Şikayet Et
    allah sülelesini kahr-u perişan eylesin
    Cevapla
  • akıncı 6 yıl önce Şikayet Et
    terör ve Vatana ihanet suçlarına verilen cezalar çok az..
    Cevapla
  • Merkez 6 yıl önce Şikayet Et
    Hiç acımayın.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Ünlü yorumcu canlı yayında yere yığıldı!
Yine aynı manzara! PKK destekçisi DEM Partililer İstiklal Marşını okumadı...