Bahçeli: Bunu Öcalan bile yapmadı

Afrin’in terörden arındırılması gerektiğini söyleyen Bahçeli, MHP - AK Parti ittifakıyla ilgili yapılan eleştirilere de çok kızdı.

Bahçeli: Bunu Öcalan bile yapmadı
Bahçeli: Bunu Öcalan bile yapmadı
GİRİŞ 16.01.2018 06:13 GÜNCELLEME 16.01.2018 06:13
Bu Habere 22 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Afrin’e yönelik operasyonlar konusunda, “Afrin terörden tamamen arındırılmalıdır. Türkiye’nin bir devletçik oluşumuna fırsat vermemesi lazım. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler” dedi.

Bahçeli, memleketi Osmaniye’de önceki günkü programlarının ardından gazetecilerle sohbetinde özetle şu mesajları verdi:

DÖNÜŞ YOK

Uyum çalışmaları yapılmalı. Artık dönüşü olmaz. Bundan sonra yapılacak olan, Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemini çok iyi tanımlayıp, her türlü hukuki zeminini hazırlayıp uygulamaya geçmektir.. Komisyonlarda ve Genel Kurul’da görüşülmeli ve hayata geçirilmeli. Süreci başlatmak gerekiyor. Keşke çalışmanın içerisine parlamentoda temsil edilen partiler başta olmak üzere kamuoyunda belli bir oranda desteği olan yani herhangi bir seçime girip kendisinin ne oranda temsil edildiği belli olan partiler de katkı sağlasa ki, o zaman milli mutabakat anlamında toplumsal uzlaşma zemininde bir gelişme ortaya çıkabilir.

AFRİN’E GİRİLMELİ

Afrin tamamen Türkiye’ye tehdit olabilecek her türlü unsurdan arındırılmalıdır. Türkiye Cumhuriyeti devleti de Suriye’de yakın bir yerde bir kuşakta kendisini tehdit edebilecek bir devletçik oluşumuna fırsat vermemelidir.. ABD 4 bin TIR’ı bir yerden alıp oraya getiriyor ise bizimkiler de 105’lik obüslerle bir yerden girsinler.

ERDOĞAN’LA GÖRÜŞME

Sınırlı bir görüşme oldu. Karşılıklı açıklamalar bir kez daha teyit edildi ve memnuniyetler ifade edildi. Onun haricinde basındaki yer aldığı şekliyle efendim uzlaşma nasıl olacak, ittifak nasıl olacak C mi B mi D mi bunlara girilmedi. Sadece karşılıklı, iyi niyetle ortaya konmuş olan yaklaşımın hayata geçirilebilmesi için buna katkı sağlayan ve paylaşan partilerin üçer kişilik birer komisyonla çalışmaların başlatılması tavsiye edildi.

“CUMHUR” MU? “MİLLİ” Mİ?

Çeşitli isimler koyabilirsiniz. Orada Cumhurbaşkanı’nın söylediği; yerli ve milli bir tanımlama yaparak yerli ve milli olmayan unsurları zıt bir tanımlama ile ortaya koymaya çalışıyor. Bunu kabul etmiyorsanız o zaman bir tanımlama da siz getirilebilirsiniz. Nitekim de Hayır Kumpanyası o şeydedir..

ÖCALAN BİLE YAPMADI

(Ak Parti’nin MHP ile ittifakı Kürt oylarını alamaz eleştirisine) Türkiye’nin tekrar örtülü de olsa bölünmesine çaba gösteren bir sakat zihniyetin temsilcileri. Türkiye’yi böyle milli ve yerli kavramları yan yana oturttuğunuz zaman doğu, batı, güney, kuzeydir bu. Milli ve yerli dediğiniz vakit böyledir. Böyle bir durumda kalkıyorsunuz MHP ile bir seçim stratejisi oluşturduğunuzda veya bir cumhur ittifakı gerçekleştirdiğinizde Güneydoğu’daki vatandaşlarımızdan oy kaybına uğrarsınız diyorsunuz. Bunların hepsi zihnen felç olmuş insanlar. Bu edepsizliği İmralı’daki cani dahi yapmadı. İmralı canisinden ‘eğer bu ittifak gerçekleşirse PKK’lılar benim taraftarlarım oy vermeyecek’ diye bir şey duydunuz mu?. Öyle olacağını nereden biliyorsunuz? Erzurum’da belediye başkanlığını kazanan MHP, milletvekilliğini kazanan MHP, Malatya’da MHP, Kars’ta öyle Elazığ da öyle. Bunların hepsi başka insanlardı da bugün mü değiştiler? Kimdi bunlar? MHP’nin yöneticilerinin içinde Kürt kökenli çok değerli ailelerin evlatları var. Bu nasıl mantıktır anlamakta zorluk çekiyoruz. Ne biliyorsunuz oy alamayacağını? Elinizde hangi kriter var? Türkiye’yi bir kaosa, krize, kargaşaya, iç çatışmaya sürüklemek için özel bir görevlendirmede bulunan insanlar sıfatı kazanıyorlar. Yarın bu durum böyle devam ederse böyle bir çatışmaya girildiği taktirde ne olacak bu memleketin hali?

 

YORUMLAR 22
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    biz bir olursak dar ederiz abd ye bu toprakları
    Cevapla
  • bitlisli 6 yıl önce Şikayet Et
    helal sana sayın bahçeli Allah seninde reisinde yolunu açık etsin inşallah
    Cevapla
  • Abdullah 6 yıl önce Şikayet Et
    Allah doğruların ve hak yolda olanların yardımcısı olsun. Erdoğan ve Bahçeli doğru duruş sergiliyorlar. Allah onlardan razı olsun. Allah herkese bu liderler gibi feraset ve basiret versin. Amin.
    Cevapla
  • Vatansever Kürt 6 yıl önce Şikayet Et
    Bir kürt olarak iyi bildiğim bir şey varki tarih boyunca kürtler hep kullanılmış.Yahu bizim hiçmi aklımız yok.Neyin doğru neyin yanlış olduğunu anlayamıyormuyuz?ABD,AB ve İsrailden bize yardımcı olurmu hiç?
    Cevapla
  • miroğlu 6 yıl önce Şikayet Et
    aynen budevlet benim olduğukadar seninde pkk terörüstse fetö de tererusttür hepside abd nin oyuncağıdır
    Cevapla
  • Fatih 43 6 yıl önce Şikayet Et
    Olmaz kardeş müslümanın müslümandan başka dostu olmaz ABD, AB ve İsrail sadece kendi çıkarları için o kadar insanı kullanıyorlar onların iyiliklerini düşündükleri için değil. Tek dertleri İslam dünyasını bölüp parçalayıp yönetmek. Çanakkale’de Türk, Kürt, Arap, Laz, Çerkez biz hep bir olduğumuz için bizi yıkamadılar böyle olduğunu bildikleri için gayeleri bizi birbirimizden ayırmak
    Cevapla
  • Merhaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Iyi ki varsın , Bahçeli. .! ABD Kudüs ün intikam ı peşinde .
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
CHP adayı istifa edip AK Parti'ye geçti: CHP mitingini DEM'e sattılar