Kurultayların kazananı Kılıçdaroğlu 7. kez aday

CHP Lideri, 2010'da Deniz Baykal'ın ardından koltuğa oturmasından beri sürekli yeniden aday oldu ve kazandı.

Kurultayların kazananı Kılıçdaroğlu 7. kez aday
Kurultayların kazananı Kılıçdaroğlu 7. kez aday
GİRİŞ 17.01.2018 13:53 GÜNCELLEME 17.01.2018 14:01
Bu Habere 15 Yorum Yapılmış

3 Mayıs'ta başlayan kongre takvimi doğrultusunda, il ve ilçe kongrelerini tamamlayan ana muhalefet partisi, 3-4 Şubat'ta yapacağı 36. Olağan Kurultay'ın hazırlıklarını sürdürüyor.

KILIÇDAROĞLU'NUN 7. KURULTAYI

Bu kurultay, Kılıçdaroğlu'nun 8 yıllık genel başkanlığı döneminde, üçüncü olağan kurultayı olacak.

YENİDEN ADAY

Bugüne kadar dördü olağanüstü, ikisi olağan olmak üzere toplam altı kurultaydan zaferle çıkan Kılıçdaroğlu, 3-4 Şubat'ta da yeniden seçilmeyi planlıyor.

2010'DA KOLTUĞA OTURDU

Kılıçdaroğlu, CHP'nin genel başkanlık koltuğuna, 2010'da dönemin CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın istifasının ardından gerçekleştirilen 33. Olağan Kurultay'da oturdu.

Genel Başkan Kılıçdaroğlu, bu tarihten itibaren, 18-19 Aralık 2010, 26 Şubat 2012, 27 Şubat 2012 ve 5-6 Eylül 2014'te olağanüstü, 17-18 Temmuz 2012 ve 16-17 Ocak 2016'da olağan kurultaylar gördü.

2014'TE İNCE İLE YARIŞTI

Cumhurbaşkanı seçiminin ardından 5 Eylül 2014'te yapılan 18. Olağanüstü Kurultay'da Yalova Milletvekili Muharrem İnce yarışan Kılıçdaroğlu, yeniden genel başkanlığa seçildi.

Partinin 35. Olağan Kurultayı'nda ise tek aday olarak seçime giren Kılıçdaroğlu, genel başkanlık görevine devam etti. Kurultayda iddiası olan İzmir Milletvekili Mustafa Balbay ise adaylık için gerekli olan yeterli imzaya ulaşamadı.

KILIÇDAROĞLU YEDİNCİ GENEL BAŞKAN

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün kurduğu CHP'nin ilk kongresi, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı Sivas Kongresi (4-11 Eylül 1919) olarak kabul ediliyor. Parti, ilk olağanüstü kurultayını ise Atatürk'ün vefatı üzerine 26 Aralık 1938'de yaptı.

Kurultayda, "değişmez genel başkanlığa" seçilen İsmet İnönü, yaklaşık 33 yıl bu görevi sürdürdü. CHP'de İnönü'nün ardından Bülent Ecevit, Hikmet Çetin, Altan Öymen ve Deniz Baykal genel başkanlık koltuğuna oturdu. Kılıçdaroğlu, partinin 7. genel başkanı olarak görevine devam ediyor.

Partide yaklaşık 22 ayda bir gerçekleşen olağan veya olağanüstü kurultaylarda, Parti Meclisi (PM) ve Merkez Yönetim Kurulu'nda (MYK) değişiklikler oluyor.

YORUMLAR 15
  • Muşlu 6 yıl önce Şikayet Et
    Bırakında bari orda kazansın allah CHP’lilere akıl versin iyi bi adam bulup seçinde iftira karalama yapacağına önce vatan sevgisi olsun sonrada adam gibi muhalefet yapsın bir proje yapılırken dış hainler gibi karşı çıkmasın daha iyi nasıl yapılır onun mücadelesini versin
    Cevapla
  • seçim 6 yıl önce Şikayet Et
    8 seçim kaybetmiş ama 6 seçim de kazanmış ,7. yede aday kazandırırlarsa 7 seçim i kazanmış olacak bu da bir başarı değilmi,sonra bu kazandımı ülke kazanıyor
    Cevapla
  • hasanucler 6 yıl önce Şikayet Et
    aman gitmesin boyle iyi ne soylerse tersi dogru demektir bundan iyisi can sağlığı hakkini vermek lazim
    Cevapla
  • Fırat23 6 yıl önce Şikayet Et
    birisi diktatör mü dedi?
    Cevapla
  • emekçi 6 yıl önce Şikayet Et
    başkanın delegeyi seçtiği,sonrada bu delegelerle başkanlık seçimi yapıldığı bir partide, başkanın değişme ihtimali ancak hakkın rahmetine kavuştuğunda, yada kaset maset işleri olduğunda olur,göstermelik kurultaylar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fenerbahçeli eski yıldız, 'oruç' açıklamasıyla gönülleri fethetti!
Savunma Sanayii'nde bir ilk! ABD, Türkiye'den almaya başladı