Hükümetten ABD'ye tarihi rest: İlişkiler kopacak

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti öncesinde kritik açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 12.02.2018 11:57 GÜNCELLEME 12.02.2018 12:43
Bu Habere 117 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson'ın ziyareti öncesinde tarihi açıklamalarda bulundu.

- Tillerson'ın ziyareti için neler diyeceksiniz? ABD'den beklentileriniz nelerdir?

 

DAEŞ VE YPG TÜRKİYE İLE ÖSO'YA KARŞI BİRLİKTE MÜCADELE EDİYORLAR

"Özellikle çöl bölgelerinde Irak sınırına yakın bölgelerde DEAŞ'lılar var. YPG ile işbirliğini sürdürmek için bir bahane olarak, buralardaki DEAŞ'lılara dokunmuyorlar. Afrin'deki YPG'li teröristler tutuklu olan DEAŞ'lıları bıraktılar ve Türkiye ile ÖSO'ya karşı birlikte mücadele ediyorlar.

Hem karadan ve hem havadan temizliyoruz. Eğer ABD gereğini yapmazsa, Münbiç ve Fırat'ın doğusu için de geçerlidir. Suriye topraklarını bu teröristlerden temizleyeceğiz. Afrin'i de Suriye halkına teslim edeceğiz.

ABD İLE İLİŞKİLER YA DÜZELTECEĞİZ YA İLİŞKİLER TAMAMEN BOZULACAK

ABD'den beklentilerimiz açık ve nettir. Artık biz vaat istemiyoruz, somut adımlar istiyoruz. Belli konuları konuşabilmemiz için kaybolan güvenin tesis edilmesi gerekiyor. Türkiye hiçbir dostuna yanlış yapmaz. Ama ABD'den çok ciddi yanlışlar gördük. ABD bize verdiği sözleri tutmamıştır. Halkımızın da biz yöneticilerin de güveninin kaybolması doğaldır. Artık söz ve vaat değil, somut adımlar istiyoruz. Tillerson'dan bunu isteyeceğiz. İlişkilerimiz çok kritik bir noktada. Ya ilişkileri düzelteceğiz ya bu ilişkiler tamamen bozulacak"

YORUMLAR 117
  • Misafir 6 yıl önce Şikayet Et
    Helal olsun artik sesimiz ciksin be
    Cevapla
  • Alibaba 6 yıl önce Şikayet Et
    Demekki bizim eski hükümetler baskalarina gecmiste cok taviz vermislerdir ve adamlar gözümüzün icine baka baka bize kazzik atiyorlar. Türkiye gecmiste narkotik uykuya dalmis bir ülke idi.
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Umarız ki bu açıklamalar ABD ye söylenir.Sonuç Türk halkına ivedi biçimde açıklanır.Aksi halde bizim için sadece biz Türk insanının ağzına sürülecek bal misali olarak değerlendirilecektir.
    Cevapla
  • Nuh 6 yıl önce Şikayet Et
    Buralar karışacak vaziyet alın :)
    Cevapla
  • SARIÇİÇEK 6 yıl önce Şikayet Et
    Artık vaat yok icraat var
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'deki banka kartlarının sayısı nüfusun 5 katına çıktı
Barbados, Filistin'i devlet olarak tanıdı