Cumhurbaşkanı Erdoğan: Batı kaçacak delik arayacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki 8 Mart Dünya kadınlar Günü vesilesiyle yapılan programda çok önemli açıklamalarda bulundu.

GİRİŞ 08.03.2018 15:30 GÜNCELLEME 08.03.2018 16:50
Bu Habere 151 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanı Erdoğan Beştepe'deki 8 Mart Dünya kadınlar Günü vesilesiyle yapılan programda çok önemli açıklamalarda bulundu.

Bugün vesilesiyle bir kez daha hatırladığımız annelerimizi, kızkardeşlerimizi, eşlerimizi ve dünyanın tüm kadınlarını anıyoruz. Dünyanın her yerinde Gazze'de,  Türkistan'da, Filistin'de, Suriye'de mazlum kadınlara Allah'tan ihsan diliyorum. 

 

 

Başarımızın en önemli kriterlerinden biri kadınlarımızın istihdamdaki yeridir. Kadının siyasete katılımında da tarihi ilerlemeler kaydettik. Her alanda kadınların aktif temsilini yükseltmek için çalışacağız. 

Benim gözümde kadınlar insanlığın öğretmenidir. Dün de söyledim. Buradan ayrıldığınızda gidip annenizin ayağını öpün. Peygamber Efendimiz (s.a.v.) ne diyor? "Cennet annelerin ayakları altındadır" 

İlk vahiy geldiğinde Sevgili Peygamberimiz kime tutunuyor? Eşine, Hz. Hatice validemize. 

Bugün Afrin'de az önce ekranda izledik. O polislerimiz ve şehit askerlerimizin eşlerinin yüreğine bakın. Az önce haber aldım. 3089 terörist öldürüldü. Şu an 800 km2 kontrolümüz altında. Cerablus'da 2 bin km2 kontrolümüzde. 

Biz işgal için girmedik biz sadece buralardan teröristleri temizlemek için girdik. 

Kanalizasyona dönüşmüş olan medyanın şerrinden bizi koruyacak olan kadınlar ve annelerdir. Annenin bıraktığı boşluğu dolduracak pek az alternatif vardır. Hatta yoktur. Annesiz büyüyen çocukların durumu, babasız büyüyen çocuklardan çok daha vahimdir. Anne, evlatlarına göz kulak olur. Evlatlarına sahip çıkar. Çekip çevirir. Anne başka. Annesiz yaşamak kolay değil. Baba ölür gider 1-2 gün ağlarsın ama anne öldüğü zaman o çok daha farklı. 

"5-10 MEDYA MAYDANOZUNU EKLEMEK GEREKİR"

Kadın meselesi konuşulurken ane vurgusu yapmamızdan rahatsız olanlarla çok karşı karşıya geldi. Akif'in dizelerine 5-10 televizyon dizisini, 5-10 medya maydanozunu da eklemek gerekir. Birileri ısrarla bizim validelerimizi yanlış anlatmaya, göstermeye çalışıyor. Zaman zaman söylüyorum, en az 3 çocuk diyorum, birileri rahatsız oluyor. Bu millete düşman oldukları için rahatsız oluyor. 

Şehit hastaneleri devreye girdiği andan itibaren Türkiye'de artık millet Gröland'a gitmeyecek, Türkiye'ye gelecek.

"MARJİNALLARİ ASLA DİKKATE ALMAYIZ"

Bu konuda marjinallari asla dikkate almayız. Din adamı olarak ortaya çıkıp da kadınla ilgili çok farklı açıklamalarda bulunup dinimizde kesinlikle yeri olmayan bazı içtihatta bulunan kişiler ortaya çıkıyor. Anlamak mümkün değil. Bunlar ya bu asırda yaşamıyorlar, çok farklı bir dünyada yaşıyorlar. Çünkü İslam'ın güncellenmesinin gerektiğini bilmeyecek kadar da aciz bunlar. İslam'ın hükümlerinin güncellenmesi var. Siz İslam'ı 14 asır öncesi hükümleri ile bugün uygulayamazsınız.

Beni birçok hocaefendi tefe koyacak o ayrı mesele. Rabbim bizi tefe koymasın. 

Reklamım iyisi kötüsü olmaz mantığı ile söylenen sözleri biz asla kabul edemeyiz. Tartışmayı dinimizin kavramları ile yürütmek kadınlara değil, inancımıza da dinimize de aykırıdır. 

Başbakan Binali Yıldırım Beştepe'deki programda konuştu.

Başbakan Binali Yıldırım: "Kadının elinin değdiği her yerde her zaman itina vardır. 15 Temmuz'da 11 kadınımızı şehit verdik. Bizim kadınlarımız her yerdedir. 

Bugün kız çocuklarımızın okullaşma oranı yüzde 92, ortaöğrenimde yüzde 80. Üniversitede okuyan kız öğrencilerin sayısı erkeklerden fazla. En büyük badireleri kadınlarımızla beraber atlattık. Bizim insanlığa karşı önemli borcumuz var. Daha iyi daha güzel işler yapmak zorundayız. 

Terör örgütleri ülkemizin gençlerini bundan sonra zehirleyemeyecekler. 

 

YORUMLAR 151
  • ali69 6 yıl önce Şikayet Et
    14 asır öncesiyle yönetilemez ne demek çok yanlış bir kelime
    Cevapla
  • As1 6 yıl önce Şikayet Et
    Yüce Allah Seni Korusun Bu Türklerin Büyük Lideri Sen Artik bütün iyi kalmislarin Mazlumlarin bekledigi Lidersin Seni cok seviyoruz Aslanim benim Ne güzel bir insansin ki Bu Milletler her Gün senin ve ici temiz kalmis Türkler ve Ordulariniz icin Dua Ediyor Sen bu kötü Dünya düzeni icin ayaga kalkan Tek Lidersin Lagalibe ILLALAH Allah senden razi olsun Pasam benim
    Cevapla
  • şamil 6 yıl önce Şikayet Et
    islam dünyası sizin bu açıklamalarnızdan sonra ciddi manada endişeye kapılmıştır ki müslüman olan herkes bu endişeyi hissetmekte haklıdır.ciddi manada hatalı kusurlu sözler bunlar daha ilerisini söylemeğe dilim varmıyor..
    Cevapla
  • pancar şekeri 6 yıl önce Şikayet Et
    Coca cola bu ülkede üretim yapan fabrikaları olan insanlara istihdam sağlayan vergi veren bir şirkettir kullandığı şekerin çoğunluğunu konya şeker firmasından yılda sıvı pancar şekeri olarak alır hatta haber7 de bile haberi var sıvı şeker üretiyor diye yani cola da pancar şekeriymiş mısır şurubu değil
    Cevapla
  • Derdiniz fitne 6 yıl önce Şikayet Et
    Reis elhamdülillah müslümandır.ne anlatmak istediği belli.munafik tayfa hemen ortaya çıktınız.musluman şüphe etmez sabreder .hayra çıkaracak olan Allah .müslüman kardeşlerim bize yöneticilerimiz e rabbim hayırlı eyle diye dua etmek düşer. Slm.ve dua ile
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
44 ile sarı kodlu uyarı: Göz gözü görmeyecek
'Halk TV' itirafları 'pes' dedirtti! Olay sözler: Daha fakir görünelim ki...