Çavuşoğlu: Hiç kimse bizi NATO’dan çıkaramaz

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye’nin NATO üyeliğinin tehlikede olduğu yönündeki düşüncelerin gerçeği yansıtmadığını belirterek, “Hiç kimse bizi NATO’dan çıkaramaz, bu teknik açıdan mümkün değildir"dedi.

Çavuşoğlu: Hiç kimse bizi NATO’dan çıkaramaz
Çavuşoğlu: Hiç kimse bizi NATO’dan çıkaramaz
GİRİŞ 10.03.2018 00:26 GÜNCELLEME 10.03.2018 00:26
Bu Habere 8 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Almanya ziyareti kapsamında bir basın kuruluşuna mülakat verdi. Çavuşoğlu, Türk-Alman ilişkileri ve Zeytin Dalı Harekatı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Çavuşoğlu, ‘ABD’de bazıları, müttefik olarak Ankara’ya şüpheyle yaklaşıyor. Türkiye’nin NATO üyeliğinin tehlikede mi?’ sorusu üzerine şunları söyledi: 

"HİÇ KİMSE BİZİ NATO'DAN ÇIKARAMAZ"

“Biz NATO’nun kurucu üyesi olup, ittifaka birçok katkılar sağladık. Afganistan ve başka ülkelerde etkiniz. Biz, kilit müttefiklerden biriyiz. Bu, bizim stratejik tercihimizdir. Hiç kimse bizi NATO’dan çıkaramaz, bu teknik açıdan mümkün değildir.

Burada, Türkiye karşıtı duygular söz konusudur. Ancak NATO üyeliğimizin sorgulanmasına izin vermiyoruz. NATO bizim evimizdir. Birisi gelip, NATO’nun evimiz olmadığını kim söyleyebilir? Bazı Batı ülkeleri, Türkiye gibi ülkelere karşı nasıl davranıldığını maalesef halen bilmiyorlar.

Artık Türkiye’ye 20 yıl öncesi gibi muamele edilemez. Türk milleti bunu reddediyor. ABD ve AB, Türkiye’nin eşit ortak olduğunu anlamalıdır.” 

YORUMLAR 8
  • Ertan 6 yıl önce Şikayet Et
    Halk olarak natonun faydasını zararını bilemeyiz.Bu konu askerlerin kararındadır.Ben bilememki nato askeri açıdan ne getiriyor ne getirmiyor. O yüzden bu açıdan halka soralım bence saçma.
    Cevapla
  • ^^^^^ 6 yıl önce Şikayet Et
    Düşmanın dışında olmaktansa içinde olmak daha iyidir. Şimdilik kalalım. Problemsiz Tam karşı koyabilecegimiz zaman çıkarız.
    Cevapla
  • balkesli 6 yıl önce Şikayet Et
    bu nasıl bi kafa yapısı ya?düşmanın karşısında olunur içi neymiş? senin benim düşman olarak gördüğümüzü malesef ki idareciler müttefik olarak görüyor, bunu açıkça söylesene, ne lafı evirp çeviriyon sırf hükümeti desteklicem diye.
    Cevapla
  • Kazım Kazım 6 yıl önce Şikayet Et
    NATO konusunu bir referandum ile Milletimize danışmalıyız. Bize şimdiye kadar ne faydası oldu da?
    Cevapla
  • pandir 6 yıl önce Şikayet Et
    Nato bize ne kazandiriyor zalim gavurun korumalini sahlamaktan başka çıkalım
    Cevapla
  • MÜSLÜMAN TÜRK 6 yıl önce Şikayet Et
    Çık ne işin var natoda
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
PKK/KCK'nin Almanya yapılanması sözde sorumlularından Saim Çakmak İstanbul'da yakalandı
Türkiye, Irak, Katar ve BAE'nin imzaladığı tarihi anlaşmaya ilişkin ABD'den ilk açıklama!