Türkiye'den Almanya'ya: Uyarımızı yineliyoruz

Almanya’daki bazı camilere yapılan saldırılar hakkında Dışişleri Bakanlığı'ndan açıklama geldi.

Türkiye'den Almanya'ya: Uyarımızı yineliyoruz
Türkiye'den Almanya'ya: Uyarımızı yineliyoruz
GİRİŞ 12.03.2018 02:29 GÜNCELLEME 12.03.2018 04:38
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi;

"Almanya’nın Berlin şehri ve Lauffen am Neckar kasabasındaki Türklere ait iki camiye son günlerde saldırılar düzenlendiği üzüntüyle öğrenilmiştir. Sözkonusu saldırılarda, can kaybı yaşanmaması tek tesellimizdir. Lauffen am Neckar'da 9 Mart gecesi molotof kokteyliyle düzenlenen saldırı terör örgütü PKK yanlısı kişilerce üstlenilmiş olmakla birlikte, dün gece Berlin’deki camiye yapılan saldırının failleri henüz belirlenememiştir.

Son dönemde, Almanya’da ırkçı ve İslam karşıtı kesimler ile PKK terör örgütünün Türk camilerine yönelik saldırılarında artış yaşandığını endişeyle müşahede ediyoruz.
 
PKK'nın Lauffen am Neckar'daki camiye yapılan saldırıyı üstlenmiş olması ve bu tür eylemlerin devam edeceğine yönelik açıklamaları, bu örgütün gerçek yüzünü bir kez daha ortaya koymuştur. PKK'ya müsamaha gösterilmemesi yolundaki uyarımızı yineliyoruz.
 
Sözkonusu saldırıların faillerinin bir an evvel bulunarak gerekli cezalara çarptırılmalarını ve benzer saldırıların meydana gelmemesi için tüm önlemlerin alınmasını Alman makamlarından bekliyoruz."

 

 

YORUMLAR 34
  • gökhan 6 yıl önce Şikayet Et
    Misilleme şart, Alman a vurmadan uslanmaz bu kefere ler
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Alman emniyet teşkilatı pkk ya tam destek verdiklerini resmi sitelerinden açıkladı ve aleni destek de veriyor biz türkler de alman emniyetini mahkemeye vermemiz lazım asli görevi tüm halkı korumak olan polis nasıl bir terör örgütünün maşa si olup öbür vatandaşlara düşmanlık gösterebilir
    Cevapla
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu akşam bütün pkk li lar sokakları camileri türk işyerlerini yakıp yıkmak ve savaşı avrupa sokaklarına taşımak için çağrı yapıyor sosyal medyadan alman polisleri de yardım ve yaltaklik yapıyor
    Cevapla
  • aynı dilden 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim yapacaksın yaptıklarının aynısını bak nasıl hizaya geliyorlar. anladıkları dil bu, yani kullandıkları dil. yıllarca kınadında ne oldu?
    Cevapla
  • İnsan 6 yıl önce Şikayet Et
    Hani bunlar Kürt halkının savunucusuydu. Neresinden baksan pisliğe batmışlar, Irkçılık yaparak bu ülkeyi karıştırmak istediler. Bu tip insanların ne inancı ne de saygısının olduğuna hala inanan varsa, kim veya hangi ülke'nin vatandaşı olduğu önemli değil, terör yandaşıdır. Bugün bize ise yarın kendilerine sıra gelecektir.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!