'İttifak' teklifi bugün Meclis'te

AK Parti ve MHP'nin ortak hazırladığı ‘ittifak’ teklifi Meclis Genel Kurulu’nda bugün görüşülmeye başlanacak. Meclis saat 14.00'te toplanıyor.

'İttifak' teklifi  bugün Meclis'te
'İttifak' teklifi bugün Meclis'te
GİRİŞ 12.03.2018 12:37 GÜNCELLEME 12.03.2018 13:40

Meclis Genel Kurulu, ittifak teklifi için haftalık çalışma günleri dışında bugün ve 16 Mart 2018 Cuma günü de çalışacak. Genel Kurul saat 14.00’te toplanacak ve “ittifak” teklifi olarak da adlandırılan Seçimlerin Temel Hükümleri ve Seçmen Kütükleri Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi görüşülecek.

Siyasi partilerin seçim ittifakına ilişkin düzenlemeyi içeren kanun teklifiyle, sandık sonuç tutanağında ittifakların her birinin aldığı ortak oyların sayısının ayrı ayrı gösterilmesi, siyasi partilerin seçimlerde başka bir siyasi partiyi destekleme kararı almalarını yasaklayan hükmün kaldırılması, siyasi partilere ittifak yaparak seçime katılabilme imkânı tanınması, ittifak yapan siyasi partilerin aldıkları geçerli oyların toplamının yüzde 10'u geçmesi hâlinde, bu siyasi partilerin her birinin seçim barajını geçmiş sayılması amaçlanıyor.

 

 

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Merkez Bankası anketi açıkladı: İşte yıl sonu dolar ve enflasyon tahmini
İsrail'den misilleme! "İran’ın saldırısı İsrail ve ABD’ye yaradı..."