Bakan'dan flaş 'Münbiç' açıklaması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile gerçekleştirilen Münbiç görüşmelerine ilişkin, "ABD ile Münbiç konusunda bir anlayışa vardık, anlaşmaya demedik" ifadelerini kullandı

GİRİŞ 21.03.2018 14:02 GÜNCELLEME 21.03.2018 21:30
Bu Habere 14 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu gazetecilerin gündeme ilişkin sorularını cevapladı. Çavuşoğlu, ABD'nin eski Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile dün gerçekleştirdiği telefon görüşmesi hakkında,  "İnsani bir görüşmeydi,Kendisine bu süreçteki işbirliği için teşekkür ettim, bundan sonraki hayatında başarılar diledim" dedi.

KARŞIMIZDA NE YAPTIĞINI BİLMEYEN BİR AB VAR

Çavuşoğlu AB ile gerçekleştirilecek Varna görüşmeleri için şunları söyledi;

"Brüksel'de yaptığımız görüşmelerde en son bir yol haritası belirlemiştik AB ile. Olumlu adımlar da atıldı, adım atılmayan konular da oldu. Gerçekçi olmamız gerekiyor. iki tarafta birbirinden beklenti içindeyken nelerin olup, nelerin olmayacağını bilmeleri gerekiyor. Biz herhangi bir ayrımcılık istemiyoruz. Müzakere süreci ile ilgili şuan bir beklentimiz yok. AB'nin takındığı tavırdan dolayı bir beklenti içinde değiliz. Ne yaptığını, ne istediğini bilmeyen bir AB var. AB'nin politikalarını gözden geçirmesi gerektiğini söyledik.



VİZE SERBESTİSİ İÇİN ADIM BEKLİYORUZ

Birlikte adım atabileceğimiz konular var. Vize serbestisi bunlardan biri. Biz son teklifimizi ilettik, cevabımızı bekliyoruz. Bu görüşmelerde bu konu gündeme gelebilir.  Bu konuda adım atılmasını bekliyoruz.Gümrük Birliği her iki taraf için de kazançlı olacak. AB üyesi birçok ülke için daha da önemli bir süreç Gümrük Birliği anlaşmasının güncellenmesi. Bunu da bizim üzerimizde bir koz gibi kullanmasınlar. Buna benzer konular var. Yeni bir yol haritası belirlersek ve yapamayacaklarımızı parantez içine alıp yapabileceğimiz konularda adımlar atarsak belki ilişkilerin daha sağlam zemine oturmasına da katkı sağlarız. "

ABD İLE MENBİÇ GÖRÜŞMESİ

ABD ile Menbiç görüşmelerine ilişkin gelen soru üzerine Bakan Çavuşoğlu, "Anlaşmaya vardık sözünü netliğe kavuşturmak gerekiyor. Bir anlayışa vardık diyoruz. Suriye'nin özellikle Münbiç ve Fırat'ın doğusunun huzura kavuşması. Anlayışa vardık, anlaşmaya vardık demedik. Basınımız öyle bir şey söylüyor ki. O zaman anlaşmaya vardıysak komisyon çalışmasını niye yapacağız. Şimdi müsteşarımızı gönderiyoruz, eğer mütabakata varırsak o zaman anlaşma olur." dedi.

YPG'NİN SADECE MÜNBİÇ'TEN ÇEKİLMESİ YETMEZ

​Çavuşoğlu sözlerine şöyle devam etti;

Buraların istikrara kavuşabilmesi için buradan terör örgütlerinin kaybolması lazım. Ayrıca Suriyeliler niye dönemiyor bizdeki 350 bin Suriyeli Kürt kardeşimiz niye dönemiyor çünkü YPG'liler buna müsaade etmiyor. Bunlar YPG nedeniyle evlerine dönemiyorlar. Münbiç'ten sonra sıra diğer yerlere gelecektir. YPG'nin sadece Münbiç'ten çekilmesi yetmez

 

 

YORUMLAR 14
  • hıdır BUDUR 6 yıl önce Şikayet Et
    BAKARA 120 : Dinlerine uymadıkça Yahudiler de Hristiyanlar da asla senden razı olmayacaklardır. De ki: Doğru yol, ancak Allah'ın yoludur. SANA GELEN İLİMDEN SONRA ONLARIN ARZULARINA UYACAK OLURSAN, andolsun ki, Allah'tan sana ne bir dost ne de bir yardımcı vardır
    Cevapla
  • Mustafa 6 yıl önce Şikayet Et
    Avrupa abd ne zaman dost olmuşta şimdi olacak.tarih tekerrurden ibaret. Yeter artık avrupalı dostlarımız ifadesi! Kuranda ne diyor; onlarin dinine girmedikçe onlar dost olmaz. Avrupa birligi bakanlıgı iptal edilsin.
    Cevapla
  • DUA 6 yıl önce Şikayet Et
    Sayın cavuşoğlu kimse kimseyi kandırmasın ABD asla bizi stratejik ortak olarak görmüyor. Herzaman yalan konuşurlar bunlar.
    Cevapla
  • nedir bu 6 yıl önce Şikayet Et
    kardeşim kaldırın ab ile yaptığımız ne kadar anlaşma varsa yürürlükten. ab ülkesi miyiz biz, ne mecburiyetimiz var? onlar habire oyalayacak habire alacak, bütün düşmanlığınıda esirgemeyecek, biz ne isteniyorsa yapmaya devam mı edeceğiz? gümrük birliğinden başla.. ab vatandaşlarına da vize koy. olsun bitsin.
    Cevapla
  • Sabirtasi 6 yıl önce Şikayet Et
    Bu vize isini halletmeden tum gorusmeleri kapatin bu kalleslerle!
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Murat Kurum'dan BAYKAR'a sürpriz ziyaret: Bugün yeni çok şey öğrendim...
Murat Kurum paylaştı! Uğur Işılak'tan yepyeni seçim şarkısı! Sosyal medyayı salladı