AB'den Türkiye'ye: Karmaşık duygularla bekliyoruz

AB zirvesinde Türkiye ile 26 Mart'ta düzenlenecek Varna zirvesi de gündeme geldi. Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, AB ile Türkiye'nin ilişkilerinde anlaşmazlıkların artmaya devam ettiğini söyledi. AB Konseyi Başkanı Tusk da, çetrefilli konuları gündeme getireceklerini belirtti.

AB'den Türkiye'ye: Karmaşık duygularla bekliyoruz
AB'den Türkiye'ye: Karmaşık duygularla bekliyoruz
GİRİŞ 23.03.2018 22:34 GÜNCELLEME 23.03.2018 23:35
Bu Habere 83 Yorum Yapılmış

Brüksel'de düzenlenen Avrupa Birliği (AB) liderler zirvesinde 26 Mart'ta AB Dönem Başkanı Bulgaristan’ın Varna kentinde gerçekleşecek AB-Türkiye zirvesi de ele alındı.

"KARIŞIK DUYGULARLA BEKLİYORUM"

 

Avrupa Komisyonu Başkanı Juncker, basın toplantısında AB-Türkiye zirvesi ile ilgili açıklamalar da yaptı.

Juncker, ''Avrupa Birliği ile Türkiye arasındaki ihtilaflı sorunların artmaya devam etmesi nedeniyle, bu buluşmayı karışık duygularla bekliyorum'' diye konuştu.

"AB, İLİŞKİLERİN NORMALE DÖNMESİNİ İSTİYOR"

AB'nin aynı zamanda Türkiye ile ilişkilerin normale dönmesine ilgiyle yaklaştığını aktaran Juncker, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 'samimi bir görüşme' beklediğini dile getirdi.

"GÜNDEM ZORLU VE KARMAŞIK"

AB Konseyi Başkanı Donald Tusk da basın toplantısında Varna'daki zirvenin 'kolay geçmeyeceğini' belirtti.

EGE-AKDENİZ KRİZİ EŞLİĞİNDE

''Ben, Juncker ve Bulgaristan Başbakanı Boyko Borisov, Erdoğan'la görüşmede birçok zorlu ve karmaşık meseleyi gündeme getirmeyi planlıyoruz'' diyen Tusk, bugünkü liderler zirvesinin sonuç bildirisinde Türkiye'nin Yunanistan'la Ege gerilimlerine ve Kıbrıs Cumhuriyeti'nin Doğu Akdeniz'de petrol-gaz aramalarını savaş gemileriyle engellemesine atıfla "Türkiye'nin devam eden "yasadışı" eylemlerinin en sert şekilde kınandığını" söyledi.

YORUMLAR 83
  • Kader 6 yıl önce Şikayet Et
    Kinayin durun umrumuz değil bizde yüzyıl boyunca ancak kinadik artık sizin karşınızda kolay bir türkiye yok ya zorlanacaksiniz yada oynamayacaksiniz
    Cevapla
  • ErhanBey 6 yıl önce Şikayet Et
    ALLAHIM bu toplantıdan ab kafirlerinden yöneticilerimizin tamamen yüz çevirmesini sağla.Özüne döndür ve onları doğru yola ilet.Sapmışların ve küffarın yoluna değil.Amin
    Cevapla
  • Dostacısı 6 yıl önce Şikayet Et
    biz karışık aklınızı durulturuz tasa etmeyin.
    Cevapla
  • sadrazam 6 yıl önce Şikayet Et
    türkiye gayet net anlıyorsunuz anlamamazlıktan geliyosunuz karışık olan karakteriniz adam gibi adam olamadınız katil ruhlu iki yüzlüler yakında tam anlayacaksınız
    Cevapla
  • kerim 6 yıl önce Şikayet Et
    ulan yasa dışı dediğiniz TÜRK halkının hakları denyolar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kudüs'ü savunmak insanlığı savunmaktır
İki sektörde akıl almaz rakamlar! Devleti soymuşlar, maliye peşlerine düştü