Türkiye'den Fransa'ya net Suriye uyarısı!

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Suriye'ye asker gönderilmesinin Fransa açısından bir macera olacağını söyledi.

GİRİŞ 31.03.2018 13:51 GÜNCELLEME 31.03.2018 14:27
Bu Habere 12 Yorum Yapılmış

Milli Savunma Bakanı Nurettin Canikli, Paris yönetiminden gelen Suriye açıklamalarıyla ile ilgili konuştu.

Canikli'nin sözlerinden satır başları:

 


Artık DEAŞ tehdidi de büyük oranda, tamamına yakını diyebiliriz büyük oranda ortadan kalktığına göre, Fransa'nın ya da başka bir ülkenin Suriye'de askeri varlık bulundurmasının meşru bir zemini kalmamıştır. Bir başka ifadeyle Fransa, Suriye'nin kuzeyine askeri varlık bulundurma gibi bir adım atarsa, bu meşru olmayan, uluslararası hukuk açısından meşruiyeti olmayan bir adım olur ve işgal olur aslında.

Eğer Fransa, Suriye'de askeri varlık bulundurma düşüncesini buradaki terör örgütlerini doğrudan ya da dolaylı desteklemek amacıyla yapmak istiyorsa bu gerçekten çok yanlış bir adım olur hatta Fransa açısından bir macera olur diyebiliriz. Ümit ediyoruz böyle bir adım atılmaz.

DEAŞ'la mücadelede Türkiye hariç diğer bütün ülkeler vekalet kullanmışlardır, vekaletle bu DEAŞ'la mücadele yürütmüşlerdir. DEAŞ'la göğüs göğüse mücadele eden tek silahlı kuvvetleri Türk Silahlı Kuvvetleridir. Doğrudan kendi askeriyle, kendi varlığıyla DEAŞ'la Suriye'de bu mücadeleyi yürüten sadece Türk Silahlı Kuvvetleridir.

YORUMLAR 12
  • Müslüman fransa 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa artık islamla şereflen de sende kurtul fransızlar da kurtulsun. Kim bilir belki yarın, belki yarından da yakın!
    Cevapla
  • Gerçeğin Sesi 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye olarak acilen 3000 kilometre menzilli balistik füzeler uretmek zorundayız
    Cevapla
  • Ahmet 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa kaşınıyor herhalde.
    Cevapla
  • Gelecek 6 yıl önce Şikayet Et
    Siyonistlerin bğyük İsrail projesini gerçekleştirmek için. Fransa yı devreye sokmaya çalışıyorlar. Fransa cumhur başkanı kimin adamı. Bir bakın kimin desteği ile o koltuğa oturmuştur.
    Cevapla
  • Erk 6 yıl önce Şikayet Et
    Fransa Türkiye'yi Libya sanıyor galiba! Macron adlı bu şahsın tarihlerinden de haberi yok galiba! Tarihlerinden haberi olsa 1'nci dünya savaşındaki Çanakkale ve 1'nci dünya savaşı sonrasında işgal ettikleri Maraş, Antep ve Urfa'nın kahramanca mücadelelerinden ötürü Kahraman, Gazi ve Şanlı ünvanı ile adlandırıldıklarından da bi haberdir galiba! Kaldı ki ne Fransa 1'nci dünya savaşı sırasındaki güce haizdir nede Türkiye 1'nci dünya savaşı sırasındaki batılıların 'hasta adam' diye tarif ettikleri Türkiye'dir. Netice itibari ile Fransa Türkiye'ye karşı Suriye'de asker göndermeye yeltenir ise, tarih kitaplarında bir zamanlar Fransa adlı bir ülke var idi diye anılırlar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Türkiye'nin hamlesi dengeleri değiştirecek! Dünya denklemi açısından yeni bir milat
Döner kesen Steinmeier'a eleştiri: Erdoğan'ın bizi ciddiye almaması normal