BM'den Türkiye-Rusya-İran yorumu

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde yapılacak görüşmelerin süreci siyasi bir çözüme götürmesini ümit ettiklerini söyledi

BM'den Türkiye-Rusya-İran yorumu
BM'den Türkiye-Rusya-İran yorumu
GİRİŞ 03.04.2018 20:49 GÜNCELLEME 04.04.2018 08:35
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreter Sözcüsü Stephane Dujarric, Suriye konulu Türkiye-Rusya-İran Üçlü Zirvesi'nde yapılacak görüşmelerin süreci siyasi bir çözüme götürmesini ümit ettiklerini söyledi. 

Dujarric günlük basın brifinginde, yarın Ankara'da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani'nin katılımıyla gerçekleştirilecek zirveye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

 

 

Zirveden ne gibi sonuçlar çıkacağını bekleyip göreceklerini belirten Dujarric, ''Tüm bu görüşmelerin süreci siyasi bir çözüme götürmesini ümit ediyoruz.'' dedi.

ORTAK DEKLARASYON BEKLENTİSİ

Zirve kapsamında yapılacak üst düzey memurlar toplantısında Suriye konusunda hangi yeni adımların atılacağına yönelik katılımcı ülkelerden gelecek teklifler, yarın sabah Türkiye, Rusya ve İran'ın dışişleri bakanlarının yapacağı toplantıda sunulacak.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Rus mevkidaşı Sergey Lavrov ve İranlı mevkidaşı Cevad Zarif, kahvaltılı toplantıda bu teklifleri değerlendirecek.

Dışişleri bakanları toplantısından çıkacak deklarasyonun liderler tarafından onaylanması ve bu ortak deklarasyonda Suriye'deki ateşkesin devamı, toprak bütünlüğü ve ihlallerin durdurulmasının vurgulanması bekleniyor.

YORUMLAR 6
  • Hüseyin 6 yıl önce Şikayet Et
    İran ve Rusya katil Esedin tam destekçisiyken barış çok zor
    Cevapla
  • URALDAN ÇIKTIK 6 yıl önce Şikayet Et
    suriye krizini bu üçlü ittifak çözerse şayet ne BM nede batının karizması kalır sıfırlanır ve yeni dünya düzeninde öncü güç olarak doğunun yükselişi hız kazanmış olur yani DOĞU İN - BATI OUT
    Cevapla
  • Neoturk 6 yıl önce Şikayet Et
    Türkiye Iran Rusya derhal ortak Tatbikat yapmali... bu dünyaya yeterde artarda
    Cevapla
  • KAPAK 6 yıl önce Şikayet Et
    bm nin yapamadığını bu üçlü zirvede ki ülkeler yapacak inşaallah
    Cevapla
  • Elazizli gakko 6 yıl önce Şikayet Et
    inşallah gardaş
    Cevapla
  • Adler 6 yıl önce Şikayet Et
    Aman bunlarin 3 çü urasin capa harçasin siz haydutluk onu planlayin.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Flaş gelişme! Beşiktaş, Nuri Şahin'le masaya oturuyor!
AK Parti'den 'Mehmet Şimşek' açıklaması: 'Desteğimiz tamdır'