Kılıçdaroğlu: Osmanlı olsa ben okuyamayacaktım

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı getirdi." dedi.

GİRİŞ 16.04.2018 12:57 GÜNCELLEME 16.04.2018 15:41
Bu Habere 586 Yorum Yapılmış

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı getirdi” derken, iktidar olmaları halinde eğitimde yapacakları icraatları da sıraladı. Kılıçdaroğlu, konuşmasında, 7 kardeşten üniversiteye gidenin sadece kendisinin olduğunu da hatırlattı. 

"OSMANLI'NIN VARLIĞINDA BEN OKUYAMAYACAKTIM"

 

 

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balçova Belediyesi ve Yeni Kuşak Köy Enstitüleri Derneği tarafından Köy Enstitüleri’nin 78. yıl dönümü nedeniyle düzenlenen “Eğitimde Adaleti ve Geleceği Düşünmek” konulu sempozyuma katıldı. Anadolu’nun kuş uçmaz kervan geçmez bir köyünde doğduğunu, 7 kardeşten üniversiteye gidenin sadece kendisinin olduğunu hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Bana bu fırsatı sağlayan cumhuriyete ve onun kurucusuna yaşamım boyunca hep minnet duydum. Osmanlı’nın varlığı halinde ben okuyamayacaktım ama cumhuriyet bize eşit yurttaşlığı, fırsat eşitliğini, eğitimi, aydınlanmayı getirdi” diye konuştu. Kılıçdaroğlu ayrıca, iktidar olmaları halinde eğitimde yapacaklarını tek tek sıraladı. 

YORUMLAR 586
  • Davut 5 yıl önce Şikayet Et
    Okuyanlar nasıl okumuş. Sayısız edebiyatçı,şair ,komutan vs. Kurtuluş Savaşı'nın komutanlarını kim okutmuş ? Böyle bir örneği ancak ilkokulda verirler.
    Cevapla
  • hakan alperen 5 yıl önce Şikayet Et
    6 asırdan fazla hüküm sürmüş,çağ açıp çağ kapatmış,zalime düşman,mazluma yoldaş olmuş ve avrupaya medeniyeti öğretmiş okur yazar oraninin %45 olan imparatorluğu zikrederiken besmele ile başlamalı hayası olan hayasız olan ise kemal gibi boş konuşur vesselam.
    Cevapla
  • Vn... 5 yıl önce Şikayet Et
    Ay güldüm yani bu senin okumuş halin zaten şimdi okusaydin hayata mezun olamazdin çift dikiş Kemal böyle oy toplayamazsin Kemal
    Cevapla
  • ottoman 5 yıl önce Şikayet Et
    Allahtanki okumus. bu okumuş hali......
    Cevapla
  • Dostacısı 5 yıl önce Şikayet Et
    Osmanlı seni kabul etmiyorki kendi kendine gelin güvey oluyorsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
ABD'li devden bomba altın tahmini! Rekor serisi sürüyor
Fahiş fiyata ceza artıyor - Gazete manşetleri