MHP'den ilk açıklama: Seçim startını verdik

MHP Lideri Devlet Bahçeli, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüştükten sonra, Genel Merkez'e dönüp kurmaylarını topladı. Toplantı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, seçimin startını verdik" diye konuştu.

GİRİŞ 18.04.2018 16:59 GÜNCELLEME 18.04.2018 17:12
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli dünkü grup toplantısında, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinin öngörüldüğü 3 Kasım 2019’a kadar sürdürülmesinin giderek zorlaşacağına dikkat çekerek 26 Ağustos 2018’de erken seçim çağrısı yapmıştı. 

BAHÇELİ GÖRÜŞME SONRASI KURMAYLARINI TOPLADI

Bugün saat 13.30'da Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen MHP Lideri Devlet Bahçeli görüşme sonrası Genel Merkez'e dönen MHP Lideri Devlet Bahçeli kurmayları ile toplantı 

İLK AÇIKLAMA: SEÇİM STARTINI VERDİK

Toplantı sonrası MHP Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, "seçimin startını verdik" diye konuştu.

YENİ SİSTEMİN SAYISIZ FAYDALARI OLACAK

MHP Grup Başkanvekili Erkan Akçay ise  şunları söyledi:

''Bu erken seçim kararının ülkemize milletimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Genel Başkanımız sayın Devlet Bahçeli, grup konuşması sırasında son derece sağlam gerekçelerle ortaya koyduğu üzere 3 Kasım 2019'da yürürlüğe girmesi beklenen cumhurbaşkanlığı hükümet sisteminin bir an evvel yürürlüğe konmasının yararlı olacağını ifade etti ve bir öneri getirdi.Bugün iki liderin ortak buluşmasıyla 24 Haziran tarihinde bir mutabakat sağlandı. Dikkate alacak olursak, dünkü sayın genel başkanımızın açıklamaları ile Cumhurbaşkanı’nın açıklamaları bire bir örtüşmektedir.

 

 

Öyle ümit ediyoruz ki, ülkemiz bakımından bir an evvel cumhurbaşkanlığı hükümet sistemine geçmekte sayısız faydalar olacaktır. Hem dış meseleler, hem içeride çözüm bekleyen meselelere daha köklü adımlar atılabilmesi bakımından, bir takım riskleri tehditleri bertaraf etme bakımından faydalı olacaktır. Açıklama itibariyle dalga dalga yayınlanmaktadır. Bu erken seçim tartışmaları iki aydır yoğunlaşmaya başladı ama anayasa referandumundan bu yana ana muhalefet ve iktidar partisinin dışındakiler tarafından sürekli gündeme getiriliyordu. Son iki aydır bir ivme kazanmaya başladı. Önümüzde 3 Kasım 2019'a 565 gün var. Ülkeyi seçim tartışmalarının içinde tutmak doğru olmazdı. O bakımdan alınan karar, ülkemiz, milletimiz ve hükümet bakımından yararlı olacaktır. Her zaman milli iradeye müracaat ülkeye nefes aldırmıştır. 24 Haziran 2018 tarihinde gerçekleştireceğimiz bu seçimlerde, Cumhurbaşkanlığı seçimi ve milletvekili seçimleri hep birlikte gerçekleştireceğiz. Pek çok tartışma, spekülasyon sona erecektir ve seçim tartışması ülkenin gündeminden çıkarılmış olacaktır.''

YORUMLAR 4
  • sefa bey 5 yıl önce Şikayet Et
    Start vermek nedir? Sen daha Türkçe konuşamıyorsun?
    Cevapla
  • Numan 5 yıl önce Şikayet Et
    INSAELLAH HAYIRLARA VESILE OLUR... Kesinlikle dogru zamanda alinmis dogru karardir..
    Cevapla
  • Göktürk 5 yıl önce Şikayet Et
    Vatana, millete hayırlı olsun.
    Cevapla
  • erdem değer 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk ulusuna ve MHP'mize hayırlı uğurlu olsun. oyumuz ulusal ittifakımız olan cumhur ittifakına...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Emekli maaşlarına düzenleme geliyor! Zam oranı için ilk tahmin geldi
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü