Çavuşoğlu'ndan BM'ye İstanbul teklifi

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, "Sonbaharda belki BM'deki genel kurul toplantısından sonra İstanbul'da bir forum düzenlenmesi teklifinde bulunduk. Prensip olarak AB buna sıcak bakıyor" dedi.

GİRİŞ 27.04.2018 10:53 GÜNCELLEME 27.04.2018 11:02
Bu Habere 1 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB)  ile İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) arasında Filistin ve Kudüs sorununun ele  alınmasına ilişkin, "Sonbaharda belki Birleşmiş Milletler'den (genel kurul  toplantısından) sonra İstanbul'da bir forum düzenlenmesi teklifinde bulunduk.  Prensip olarak AB buna sıcak bakıyor." dedi. 

Çavuşoğlu, Brüksel’deki AB Dış İlişkiler Servisi'nde İİT Zirve Dönem  Başkanı ve İcra Komitesi Başkanı sıfatıyla, AB Dış İlişkiler ve Güvenlik  Politikası Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, İİT Genel Sekreteri Yusuf bin  Ahmed el-Useymi ve Filistin Dışişleri Filistin Dışişleri Bakanı Riyad  el-Maliki’yle toplantısının ardından basına açıklamalarda bulundu.

 

 

Toplantının son derece verimli geçtiğini ve zamanlı bir toplantı  olduğunu belirten Çavuşoğlu, "AB ve İİT olarak bugün karşı karşıya kaldığımız  konuları ve sorunları değerlendirdik. Bunlardan bir tanesi Filistin ve Kudüs'ün  statüsü ve ABD'nin aldığı karara karşı neler yapılabileceği. Ayrıca, Filistin'e  insani yardımların artırılması ve ABD'nin kestiği yardımların telafisi için neler  yapabiliriz bunları değerlendirdik.'' diye konuştu.

Çavuşoğlu, AB ve Türkiye'nin iki devletli çözümden yana olduğunu teyit ettiğini kaydederek, "AB ve İİT arasında bir forum düzenlenmesini teklif ettik.  Bunun hangi düzeyde olacağı, hangi konuları içereceği ve zamanını arkadaşlarımız  görüşecek. Sonbaharda belki BM'den sonra İstanbul'da bir forum düzenlenmesi  teklifinde bulunduk. Prensip olarak AB buna sıcak bakıyor." ifadelerini kullandı.

YORUMLAR 1
  • I LOVE iSTANBUL 5 yıl önce Şikayet Et
    istanbul Bir Aşktır,Sevdadır,Tarihtir,Gelecektir insanlığın Beşiğidir Dünya Tek Bir ülke Olsaydı Başkenti istanbul Olurdu
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Meral Akşener'den, İmamoğlu ve Yavaş'a hain suçlaması
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...