İBB, Şişli'ye dev şehir parkı kuruyor

İBB, İstanbul’un en değerli alanlarından biri olan Şişli’deki İSKİ binalarını yıkarak yeşile feda ediyor. Rayiç bedeli 185 milyon TL olan 20 bin metrekarelik araziye 'Şehir Parkı' yapılıyor.

İBB, Şişli'ye dev şehir parkı kuruyor
İBB, Şişli'ye dev şehir parkı kuruyor
GİRİŞ 03.05.2018 20:42 GÜNCELLEME 04.05.2018 10:27
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İstanbul’un kalbine “Yeni Bir Kent Parkı” kazandırıyor. Şişli Feriköy’deki İSKİ binalarının bulunduğu yaklaşık 20 bin metrekarelik alan “Şehir Parkı” olarak yeniden düzenleniyor.

Arazide bulunan İSKİ binalarının yıkımını başlatan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, basın mensuplarını İstanbul’daki yeşil alan ve çevre çalışmaları konusunda bilgilendirdi.

 

Yıkım törenine İBB Bürokratları ve İSKİ yöneticilerinin yanı sıra muhtarlar, mahalle sakinleri ve yakındaki okulda okuyan öğrenciler de katıldı.

"18 BİN METREKAREYİ YEŞİL ALAN YAPACAĞIZ, 2 BİN METREKAREYE OKUL, ALTINA DA OTOPARK YAPACAĞIZ"

İSKİ’ye ait mevcut binaları yıkarak kent parkı yapmak için çalışma başlattıklarına dikkat çeken Başkan Mevlüt Uysal, bölgede okul ve otopark ihtiyacı olduğunu bildiğini belirterek, “Buradaki 20 bin metrekarelik arazide yer alan 7-8 tane İSKİ’ye ait binayı yıkarak 18 bin metrekaresini yeşil alan yapacağız. Okul isteyen minik öğrencilerimiz ve öğretmenlerimiz de geldi. Onlara da okul sözünü vereceğiz. 2 bin metrekaresine de okul, altına da otopark yapma sözü veriyoruz.diye konuştu.

"BİR AY İÇİNDE BİNALARI YIKARAK TEMİZLEYECEĞİZ"

Törene katılan öğrenci ve vatandaşlar, Başkan Uysal’ın bu sözünü alkışlayarak, “Feriköy sizinle gurur duyuyor” ve “Başkan Feriköy sizi çaya bekliyor” şeklinde tezahürat yaptı.

Mevlüt Uysal, “Bir anlaşma yapalım. Okul bitsin, yeni okulda çay içelim” dedi. Feriköy Şehir Parkı’nın Şişli ilçesine ve mahalleye hayırlı olmasını dileyen Uysal, “Bir ay içinde binaları yıkarak temizleyeceğiz. Arkasından da hızlı bir şekilde yeşil alan düzenlemesini yapıp yıl sonuna kadar burayı mahalle halkının kullanımına sunacağız. Öğrencilerimiz, ‘Bizim okul ne olacak’ diyor. Okula da hızlı bir şekilde başlayıp bu dönem olmasa da önümüzdeki döneme okulu sizlere hazırlamış olacağız.

"OTOPARKI MUHTARLARIMIZ İSTEDİ, ONU DA YAPIYORUZ"

Muhtarlarımız otopark ihtiyacını gündeme getirdi. Otoparkı yeşil alanı zora sokmadan, altını betonlaştırmadan çözüyoruz. Muhtarlarımıza mahallelerinin sorunlarını dile getirdikleri için teşekkür ediyorum. Bu yeşil alan için kendi arsasından fedakarlık eden İSKİ’mize canı gönülden teşekkür ediyorum. İSKİ binası buradan gidince hizmetlerde aksama olmayacak. Yolun karşısında bir İSKİ binası daha var. Hizmetlerde bir aksama olmayacak.” dedi.

YORUMLAR 18
  • sancak60 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynisini Sancaktepe deki askeri alan icinde bekliyoruz. Hastane degil hasta etmeyen yeşillik istiyoruz.
    Cevapla
  • selami 5 yıl önce Şikayet Et
    Burhan kardeş devlete yüklü yüklü vergi veriyoruz zaten. İpler seçilenlerin elinde. Toplanan paralarla vatanım için birşey istemek hakkım değilmi? Hemen cevap vermeden once biraz düşün...
    Cevapla
  • Tam Puan 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeşile hasret İstanbullu olarak tam puan veriyorum.
    Cevapla
  • Feda 5 yıl önce Şikayet Et
    Yeşile feda!? Anlaşılan içleri cız etmiş. Zoraki yapılıyor anlaşılan. Dostlar alışverişte görsün misali. Yaşasın seçim.
    Cevapla
  • selami 5 yıl önce Şikayet Et
    park yaparak ülke kalkınacak. Hayırlı olsun
    Cevapla
  • Burhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkeyi kalkındırmak istiyorsan başkalarının yaptıklarına laf edeceğine sen de bir şeyler yap.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Biden ve eski ABD başkanlarının katılacağı bölgede olağanüstü güvenlik önlemleri alındı
Turgut Altınok, Antalya'da 600 dairesi olduğu iddialarına resmi belgelerle cevap verdi