Trump'ın kararına Türkiye ve Rusya'dan ilk yorum

Trump'ın İran kararı sonrası, Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın 'yeni çatışmalara kapı açar' yorumunda bulundu. Kararla ilgili Rusya'dan gelen açıklamada da 'hayal kırıklığı' ifadesi kullanıldı.

GİRİŞ 08.05.2018 22:13 GÜNCELLEME 09.05.2018 08:43
Bu Habere 35 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın ise, 'ABD’nin nükleer anlaşmadan tek taraflı olarak çekilmesi, istikrarsızlığa ve yeni çatışmalara sebep olacak bir karardır. Çok taraflı anlaşma, diğer ülkelerle devam edecektir. Türkiye, nükleer silahların her türüne karşı olan kararlı tutumunu sürdürecektir' ifadesini kullandı.

EKONOMİ BAKANI ZEYBEKCİ: HER KRİZ KENDİ İÇİNDE FIRSATLARI BARINDIRIR

 

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de, Trump'ın kararı sonrası, İran ile ticareti kısıtlamayacaklarını açıkladı.

Zeybekci, 'her olumsuzluk, her kriz kendi içerisinde fırsatları da barındırır. Ekonomi Bakanı olarak bakmam gerekiyor bazı şeylere. Bunun içinde Türkiye anlamında da bir fırsatın ortaya çıkacağından bahsedebiliriz. Ticaret hacmimizi Türkiye olarak yeniden yapılandırabiliriz' değerlendirmesinde bulundu.

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI: TALİHSİZ BİR ADIM

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada da 'ABD'nin anlaşmadan çekilmeye karar vermiş olmasını talihsiz bir adım olarak değerlendiriyoruz' ifadesi kullanıldı.

RUSYA'DAN İLK TEPKİ

Rusya Dışişleri Bakanlığı, ABD'nin İran nükleer anlaşmasından çekilme kararını 'derin hayal kırıklığı' olarak değerlendirdi.

YORUMLAR 35
  • temel 5 yıl önce Şikayet Et
    dünyanın ŞAKLABANI sarı çiyan
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Brzezinski, bölgenin jeopolitik eksenini oluşturan Türkiye ve İran’dan birisinin veya her ikisinin birden istikrarsızlaşmasının etnik ve mezhep temelli kaos ortamının bütün Kafkaslar ve Orta Asya’ya yayacağı " bu durumda Ortadoğudaki ülkelerin "İSRAİLE TEHDİT OLAMAYACAK kantonal şekilde bölünmesinin" amaçlandığını artık sağır sultan bile bilmektedir. Kendimizi kandırmayalım
    Cevapla
  • MUAMMER G. 5 yıl önce Şikayet Et
    ABD sudilerin parası ile ayakta duruyor.petrol zengini ülkelerin paralarını dolara bağlatıp değer kazandırıyor.kendi bankasında kontrol altında tutup petrol üreten müslüman ülkelerin teknoloji üretmelerini durudurp gelecekte kolay lokma olmalarını sağlamaktadır.şuan hedefte iran var yarın türkiye olacak arkasından dolar zengini müslüman ülkeler zaten kontrol altındalar paracıklarına el koyup o ülkeleri istila edeceklerdir.uyan ey inançlı müslüman.
    Cevapla
  • AHMET 5 yıl önce Şikayet Et
    herkes amerikaya atıp tutuyor çok güzel de bu bebek katili iran çok mu namuslu üstelik biz niye kendimizi taraf tutmak zorunda hissediyoruz bırakın yesinler birbirlerini türkiyenin o kadar iyiliğine iran hep ihanetle düşmanlıkla karşılık verdi türkiyeye bir tane hayrını söyleyebilirmisiniz halebi gutayı musulu ne çabuk unuttunuz
    Cevapla
  • musti 06 5 yıl önce Şikayet Et
    şu amerika halkında hiç akıl yok bi manyağı başkan diye seçtiler hem kendilerinin hem dünyanın başına bela ettiler
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'in İran'a saldırı sonrası piyasalarda son durum
Bakan Şimşek: "Harcamaları mümkün olduğu ölçüde kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz"