CHP'de en yaşlı ve en genç vekil adayı Antalya'dan

CHP'nin Antalya 1. adayı Deniz Baykal ile 16. sıradaki adayı İsmail Hakkı Gül'ün arasında 61 yaş var.

CHP'de en yaşlı ve en genç vekil adayı Antalya'dan
CHP'de en yaşlı ve en genç vekil adayı Antalya'dan
GİRİŞ 22.05.2018 13:45 GÜNCELLEME 22.05.2018 13:52
Bu Habere 25 Yorum Yapılmış

Partiler, 24 Haziran genel seçimi için milletvekili aday listelerini dün Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. 550 milletvekili sayısının 600'e çıkmasıyla birlikte Antalya'nın vekil sayısı da 14'ten 16'ya yükseldi.

CHP'nin Antalya milletvekili aday listesinde ise en yaşlı ve en genç iki aday buluştu. CHPeski Genel Başkanı Deniz Baykal, 1'inci sırada yer alırken, Kemer Belediye Başkanı Mustafa Gül'ün oğlu 18 yaşındaki İsmail Hakkı Gül ise 16'ncı sırada yer aldı.

BAYKAL, MECLİS'E 45 YIL ÖNCE GİRDİ

1938 yılında dünyaya gelen Deniz Baykal, ilk olarak 1973 yılında Meclis'e girdi. Baykal, 1974'te Bülent Ecevit başbakanlığında kurulan CHP- MSP koalisyon hükümetinde Maliye Bakanlığı, 1978'de kurulan 3'üncü Ecevit hükümetinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı, 30 Ekim 1995 tarihinde kurulan DYP- CHP koalisyon hükümetinde Başbakan Yardımcılığı ve Dışişleri Bakanlığı görevlerini üstlendi. Baykal, 18 Nisan 1999 seçimlerinde CHP, yüzde 10'luk seçim barajını aşamayınca ilk kez parlamento dışında kaldı. 30 Eylül 2000 tarihinde 3'üncü kez CHP Genel Başkanlığı'na seçilen Baykal, 3 Kasım 2002 genel seçimlerinde yeniden TBMM'ye girdi. 'Kaset komplosu' sonrası 10 Mayıs 2010 tarihinde CHP Genel Başkanlığı görevinden istifa eden Baykal, 1 Kasım 2015 tarihinde yapılan erken seçimlerde CHP'den yeniden Antalya milletvekili seçildi. 16 Ekim 2017'de geçirdiği ağır gribal enfeksiyon nedeniyle rahatsızlanan Deniz Baykal'ın tedavisine halen Ankara'da devam ediliyor.

 

YORUMLAR 25
  • şaduman 5 yıl önce Şikayet Et
    baykalı bile aday gösteriyorlarsa pes doğrusu keşke 1 sıraya bu genç beyini koyup 16.sıraya baykalı koysalardı ülke adına daha faydalı olurlardı.bari genç arkadaş siyasetin çıraklığından geçerdi.baykal olsa ne olur olmasa ne olur ülkeye hastaneden mi faydası olacak.
    Cevapla
  • derman 5 yıl önce Şikayet Et
    ekillik babadan oğula geçecek gibi. birinin babasi vekil. birinin belediye baskani. vay arkadaş. biz de bunlara oy verecegiz. sayin baykal da artik birakmaliydi.
    Cevapla
  • bilal 5 yıl önce Şikayet Et
    CEHAPE kendi çocuklarını aday göstermiş, zavallı anadolu çocuklarını gösterecek değildi ya...
    Cevapla
  • Canım Türkiye 5 yıl önce Şikayet Et
    Gençlerimizle gurur duyuyorum ama, Sayın Deniz Baykal bedenen ve ruhen bu ülkeye ne verebilir. Mazur görün CHP ve ülke bir milletvekili eksik kalır. Vefa diyorsanız başka bir şey bulun. Vatan ve mantık her şeyden üstündür.
    Cevapla
  • tosun 5 yıl önce Şikayet Et
    deniz baykal hala aday bu asalaklar geberirken bile millete zarar yazdırırlar
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
7 milyon kişi Türkiye'ye gelecek! Uçak yetişmiyor
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Kılıç, ABD'li heyeti kabul etti