Hükümetten AYM'nin kararına ilk yorum!

Kültür ve Turizm Bakanı Numan Kurtulmuş CNN Türk canlı yayınında önemli açıklamalar yapıyor...CHP'nin iptal istemi kararıyla ilgili "Anayasa Mahkemesi doğru kararı aldı" dedi.

GİRİŞ 31.05.2018 15:34 GÜNCELLEME 31.05.2018 15:56

Bakan Kurtulmuş'un açıklamalarından öne çıkanlar: 

Terör örgütlerinin bölgeden temizlenmeli. Suriye'de yerel halk kimse yönetim onda olmalı. Membiç'te bunun yapılması konusunda umutlu bir noktadayız.

 

 

Böylece Türkiye açısından çok önemli bir tehdit ortadan kalkmış olur. Terör örgütünün iyisi kötüsü olmaz.

Bizim ABD ile uzun süredir aramızdaki sorunun esas nedeni budur. Siz bir taraftan DEAŞ ile mücadeleden bahsedeceksiniz diğer taraftan bölgeye en az DEAŞ kadar zarar veren bir örgüte yardım edeceksiniz. Bu olmaz. Diyelim Rakka'da bu kadar terörist vardı ne oldu bu silahlı gruplar? Çok çok az bir bölgede DEAŞ kaldı. Bu DEAŞ'lılar muhtemelen başka bir bölgeye gittiler ve onlara bela olmak için bekliyorlar.

F-35 KRİZİ HAKKINDA

Türkiye F-35 projesinin bir parçası. Türkiye'ye vermemek akla ziyan bir durumdur.  Kendi içinde olduğumuz ortağı olduğumuz bir projede olmamamız Türkiye'yi son derece rencide eden bir durumdur. Türkiye ile ABD tarafındaki ilişki bu kadar gergin devam etmeyecekse bu sorunun da çözülmesi gerekir.

CHP'NİN SEÇİMİ İPTAL BAŞVURUSU

AYM hakkında söyleyecek bir sözümüz yok. Sandıklarda oy vermeye başlandığında bazı yerlerde özellikle terör gruplarının baskı uyguladığı bilinen bir durumdur. Bazı sandıkların birleştirilerek seçim güvenliği için adım atıldı. Oy vermek sadece bir sandığı ortaya koydum isteyen gelsin demek değildir. Herkesin korkusuz bir şekilde sandığa gelerek oy kullanması gerekir. Açık oy gizli tasnif dönemlerini yaşadı Türkiye. Tasnifler kapalı yapıldı. AYM'den iptal kararı beklemiyorum.

İNCE'NİN GÜLEN İDDİASI

Mümkün olduğu kadar objektif olarak değerlendirmek istiyorum. Madem elinde bu kadar kesin delil var. Kanıtla da daha fazla oy alsana seçimden önce. Eğer seçimden sonra diyorsan dayanaksız bir iddia olduğunun kanıtıdır.

SEÇİM ÇALIŞMALARI

Keyifli bir kampanya süreci devam ediyor. Türkiye çok önemli seçimler geçirdi ama zannediyorum çok partili siyasi hayatımızın en önemli seçimi bu. Bazı partiler diyorlar ki bize oy verirseniz parlamenter rejime devam edeceğiz. Oyunun konusu bu değil. Biz cumhurbaşkanı kim olacak seçimini yapıyoruz. Sistem 2 günde yerli yerine oturacak değil ama en az onun kadar önemli olacak olan siyasi teamüllerin değişmesi açısından önemli bir seçim. Yeni teamüllerin usulüne uygun bir şekilde sürmesini sağlamak.

DOLAR VE EURODA YÜKSELİŞ

Dövizdeki dalgalanmalar Türkiye'deki ekonomik durumdan dolayı işsizlik, dış borç gibi nedenlerden dolayı olsaydı ben de 'eyvah' derdim. Dövizdeki dalgalanma manipülasyonlardan etkilendi. FED'in para politikalarını sıkılaştırma açıklamasının ardından Gezi Parkı olayları başladı arkasından 17-25 Aralık döneminden sonra aynı senaryo tekrarlanıyor. Seçim öncesinde hükümeti zayıflatmak için böyle bir durum yapıldı. Bu bir kur dalgalanması ya da krizi değildir. Maalesef manipülatif etkilerle hükümeti yıpratmaya çalışan hamlelerdir. Hükümet gerekli tedbirleri aldı.

YORUMLAR İLK YORUM YAPAN SEN OL
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
İstanbul için deprem uyarısı! En riskli 5 ilçe...