Bakan açıkladı: K. Irak'ta 25-28 km içerideyiz!

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Kandil operasyonuna ilişkin, "PKK, Hakurk, Avaşin, Basyan, Zap, Metina bölgelerinin hepsinde kendine ait kamplar kurmuş. Bu öncül kamplar ve Kuzey Irak Bölgesi'nde olan yerlerin önemli bir bölümüyle ilgili mesafeler aldık. Kuzey Irak'ta 25-28 kilometre içerideyiz." dedi.

Bakan açıkladı: K. Irak'ta 25-28 km içerideyiz!
Bakan açıkladı: K. Irak'ta 25-28 km içerideyiz!
GİRİŞ 14.06.2018 11:13 GÜNCELLEME 14.06.2018 11:13
Bu Habere 2 Yorum Yapılmış

Yeni Şafak sosyal medya canlı yayınında Ersin Çelik'in sorularını yanıtlayan Soylu, Kandil operasyonuna ilişkin bir soru üzerine, PKK'nın asıl yapılanmasını, Kandil'in idare ettiğini, ana bir karargah olduğu için Türkiye'nin gündeminden hiç çıkmadığını söyledi.

"Kandil'i bitirmezsek, biz Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki hiçbir vilayetimizde özgür bir şekilde hayatın olağan akışını sağlayamayız. Çünkü Kandil stresi, muhakkak ki orada yaşayan vatandaşlarımızda var." diyen Soylu, sözlerine şöyle devam etti:

"Eskiden Kandil meselesi gündemimizdeydi ama bizim için uzak hedefti. Şimdi bizim için uzak hedef değil Kandil. Biz Kandil'e istediğimiz zaman gideriz, istediğimiz zaman Kandil'e otururuz. Bizim için Kandil meselesi, zamanlama meselesidir. Bunun için uluslararası bir reaksiyon da ortaya çıkmaz. Sebebi şu; PKK'nın bir terörist örgüt olduğu herkes tarafından kabul edilmektedir. Bu terörist karargahının Kandil olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Aynı zamanda bu terörist örgütün imhasına yönelik de kimse 'bu terörist örgütü niye imha ediyorsunuz?' diye sormaz."

25-28 KM İÇERİDEYİZ

Türkiye'nin gerçekleştirdiği başarılı operasyonlar çerçevesinde, Kandil'in de uzak bir hedef olmadığını dile getiren Soylu, "Onun için bu böcek yuvası dağıtılmalıdır. Türkiye de bu böcek yuvasını dağıtabilecek güçtedir. PKK, Hakurk, Avaşin, Basyan, Zap, Metina bölgelerinin hepsinde kendine ait kamplar kurmuş. Bu öncül kamplar ve Kuzey Irak Bölgesi'nde olan yerlerin önemli bir bölümüyle ilgili mesafeler aldık. Kuzey Irak'ta 25-28 kilometre içerideyiz. Bu konudaki hazırlıklarımızın önemli bir bölümü, elbette ki bir tarafta Kandil ile ilgili bir hareket yapılırsa potansiyel olarak bir noktada durmaktadır." değerlendirmesinde bulundu.

ELLERİNDE İSTİHBARAT VAR MI?

Bakan Soylu, "Muhalefetin, Kandil seçime yönelik bir operasyonmuş gibi açıklamaları var. Hatta Kandil'de PKK'lı yok ki niye operasyon yapıyoruz denildi?" sorusu üzerine şunları söyledi: 

"Nereden biliyorlar olup olmadığını? Ellerinde istihbarat mı var? Veya ortaklarından onlara bir bilgi ya da bir rica mı geldi? Bunlar gayri ciddi değerlendirmelerdir. Devlet dediğiniz entite böyle bir yapı değildir. Devlet seçime göre hareket etmez. Hareket ederse büyük bir sorumsuzluk olur."

YORUMLAR 2
  • Alican5463 5 yıl önce Şikayet Et
    O hainlerin köklerini kurutana katar nesillerini tüketene kadar gebertmeye devam.
    Cevapla
  • Gakkoş23 5 yıl önce Şikayet Et
    Allah mehmetciğimize güç kuvvet versin.Zalimlerin şerrinden mehmetciğimizi korusun AMİİİN
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Murat Kurum, 'eş başkan' görünümlü danışmanı yerden yere vurdu: İşine baksın!
Avrupa kulüpler sıralaması güncellendi! İlk 20'de 2 Türk takımı