Bir halk hareketi AK Parti ve bir liderin doğuşu

Bir Halk Hareketi: AK Parti’ Belgeseli birinci bölümüyle 18 Haziran Pazartesi 21:00’de Ülke TV ekranlarında olacak.

GİRİŞ 18.06.2018 10:29 GÜNCELLEME 18.06.2018 16:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

14 Ağustos 2001’de kurulan ve o tarihten beri girdiği tüm seçimleri büyük farklarla kazanmayı başaran bir partinin mücadelesi, istikrarı ve bilinmeyenlerinin anlatıldığı ‘Bir Halk Hareketi: AK Parti’ Belgeseli birinci bölümüyle 18 Haziran Pazartesi 21:00’de Ülke TV ekranlarında olacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı’yken okuduğu şiir yüzünden özgürlüğü elinden alınan Recep Tayyip Erdoğan Pınarhisar cezaevine giderken birçokları bunun bir son olduğunu düşünüyordu. Öyle ki Erdoğan için “muhtar bile olamaz” ifadesini bile kullanmışlardı. Erdoğan’ın bu zorlu yolculuğu Bir Halk Hareketi: AK Parti belgeseliyle Ülke TV izleyicisiyle buluşacak.

 

 

Cezaevine girmeden Cuma namazı için Fatih Camii’ne giden  Erdoğan’ı binlerce kişi uğurlamaya gelmişti. Erdoğan için toplanan binler bu vedanın bir son değil yeni bir başlangıç olacağının sinyallerini vermişti. Pınarhisar cezaevinde 4 ay kalan Recep Tayyip Erdoğan tahliye olduktan sonra siyasi çalışmalarını hızlandırmış Abdullah Gül, İsmail Kahraman, Cemil Çiçek, Hayati Yazıcı gibi isimlerle sık sık görüşerek oluşum çalışmalarını başlatmıştı.

Yeni kuracağı partinin hazırlık çalışmalarını tamamlayan Erdoğan ve dava arkadaşları 14 Ağustos 2001 tarihinde Türk siyasi hayatına damga vuracak olan Adalet ve Kalkınma Partisi’ni resmen ilan etti. 

Belgeselde Erdoğan’ın partiyi kurduktan sonra bin bir zorluklarla karşılaştığı, Anayasa Mahkemesi kararıyla partisinden istifa etmek zorunda kaldığı, daha sonra tekrar AK Parti Genel Başkanı seçildiği anlara şahitlik edeceksiniz.

2002 Mayıs ayına gelindiğinde yaşanan ekonomik sıkıntılar nedeniyle Türkiye erken seçime gitme kararı aldı ve Erdoğan’ın kurduğu AK Parti ilk seçimine girecekti.  Ancak Yüksek Seçim Kurulu (YSK) da Erdoğan için 'seçimlerde aday olamaz' kararı verdi. Halkın zihninde bu kararın yok hükmünde olduğunu ise 3 Kasım seçimleri gösterecekti…

Altı bölümden oluşan ‘Bir Halk Hareketi: AK Parti’ belgeseli ‘Bir Liderin Doğuşu’ bölümüyle 18 Haziran Pazartesi günü saat 21:00’de Ülke TV’de.

YORUMLAR 6
  • emrah okumuş 5 yıl önce Şikayet Et
    allahım ömrüne ömür versin islam alemine seni bağışlasın
    Cevapla
  • Mehmet 5 yıl önce Şikayet Et
    Durmak yokk yola devammm. Yarabbi dini mubini daim eyle. Bizleri lidersiz, memleketsiz bırakma allahımmm.
    Cevapla
  • Görele 5 yıl önce Şikayet Et
    ,, Sayın Recep Tayyip Erdoğan Rabbim seni bizim başımızdan eksik etmesin hainlere bu memlekete bırakmasın amin amin amin
    Cevapla
  • cihan 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın Ahmet Bey söyleyin de bilelim kimin hain olduğunu.Erdoğan'ın karşısına çıkan rakiplerine bakın yeterli değil mi?
    Cevapla
  • Ahmet 5 yıl önce Şikayet Et
    hainin kim olduğu belli
    Cevapla
  • AHMET BULUT 5 yıl önce Şikayet Et
    Rabbim yardımcın olsun başkanım
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Galatasaray, Adana'da ikinci yarı açıldı! Son sözü Icardi söyledi
Şırnaklı damatla Ukraynalı gelinin düğününde servet takıldı