Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorununu ben çözdüm

Kılıçdaroğlu, AK Parti'nin iktidara geldikten sonra en önemli icraatlarından biri olan başörtüsü sorununu çözmesini sahiplendi.

Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorununu ben çözdüm
Kılıçdaroğlu: Başörtüsü sorununu ben çözdüm
GİRİŞ 19.06.2018 08:03 GÜNCELLEME 19.06.2018 08:03
Bu Habere 123 Yorum Yapılmış

HP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, katıldığı radyo programında soruları yanıtladı.

Kemal Kılıçdaroğlu, "Başörtüsü konusunda ne demek istersiniz? Okullarda, kamuda başörtülü kişiler var. Keşke bu sorunu CHPçözseydi." sorusuna çok konuşulacak bir yanıt verdi.

 

 

"ABDULLAH GÜL'E DE SORABİLİRLER"

Sorunu kendisinin çözdüğünü iddia eden Kemal Kılıçdaroğlu, Kral FM'de Gezegen Mehmet'in programında, şu ifadeleri kullandı: "Ben çözdüm. Yusuf Ziya Özcan YÖK Başkanıydı sorun. Üniversitede kızların başörtüsü mü sorulur? dedim. Biz, bütün kızlarımızın okumasını istiyoruz. Okumuş gelmiş, o yaştan sonra kime ne soracaksın? Sana ne kızın başörtüsünden. Kendisinin yaptığı açıklamalar vardır, 'Kılıçdaroğlu'nun yaptığı açıklamalar üzerine biz başörtüsü sorununu gündemden çıkardık.' diye. Sayın Abdullah Gül'e de sorabilirler."

"21. YÜZYILDA İNSANLIK DIŞI BİR ŞEY"

Kılıçdaroğlu başörtüsü konusuna dair açıklamalarında ayrıca geriye gitmenin olmayacağını, bir kadının giyimiyle kuşamıyla uğraşmanın 21. yüzyılda insanlık dışı bir şey olduğunu ifade etti.

"BAŞÖRTÜSÜ SİYASETE MALZEME EDİLDİ"

"Neden başörtüsüyle uğraşanlar sizden gibi görünüyor?" sorusuna ise CHP lideri, "Onu bilemiyorum ama benim rahmetli annem de başörtüsü örterdi, ablam hala başörtüsü örter. Muharrem Bey'in annesi de kız kardeşi de başörtüsü örtüyor. Bu, siyasete malzeme edildi ve Türkiye başörtüsü üzerinden enerjisini kaybetti büyük ölçüde. Bu bir taktikti, siyasete malzeme oldu. Bugün siyasete malzeme olmanın tamamen dışında artık." yanıtını verdi.

YORUMLAR 123
  • MİLLİ SELAMET 5 yıl önce Şikayet Et
    HER FIRSATTA AYM GIDIP IPTAL ETTIREN SIZ DEGILMISİNİZ...ne utanmaz yüzsüzsünüz beeee..
    Cevapla
  • Yükselin biri 5 yıl önce Şikayet Et
    bu ne ya
    Cevapla
  • yörükoğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    ya utanmasalar ülkeyi biz yönetiyoruz diyecekler harbiden bunlar gırık ya.
    Cevapla
  • samimi 5 yıl önce Şikayet Et
    Chp Yönetimi asla yalan konusmaz,Nasayi kuran ,Googlu bulan,,uzaya ilk insan olarak ayak basan Gandimizdir,insan haklarina en saygili ,Pkk cenazelerine katilmayan,Pkk siyasi ayagi ile asla ittifak etmeyen,Hacca giden ilk sayasi partidir.Yaaa arkadas birileri lütfen su Chp ye söylesin artik internet cagindayiz ,köylünün bile telefonunda internet oldugunu hatirlatsin.Bunlar hala 1940 kafasinda ,ne kadar sallarsak halk bunu yutar saniyorlar.Bilmiyorlarki coban bile dagda bir saniyede sizin 50 sene önceye kadar gidip ne söyledilerinizi canli seyrediyor.Tekniloji ilerledikce Chp eriyor.fazla degil yain zamanda belkide 10 seneye kalmaz Chp liyim demek utanc vesilesi haline gelecek .
    Cevapla
  • bülent 5 yıl önce Şikayet Et
    aya ilk ayak basan da benim
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Tokat'ta kırılmanın olduğu fay hattı havadan görüntülendi
Başkan Erdoğan'dan İsrail-İran açıklaması: İki taraf da farklı şeyler söylüyor