Başbakan'dan ABD'ye F35 tepkisi

ABD Senatosu'nun F-35 kararını değerlendiren Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme. Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi.

GİRİŞ 19.06.2018 10:52 GÜNCELLEME 19.06.2018 13:34
Bu Habere 119 Yorum Yapılmış

Başbakan Binali Yıldırım, ABD Senatosu'nun Türkiye'ye yönelik F-35 kararına tepki gösterdi. 

İzmir'de konuşan Başbakan Yıldırım, "Karar talihsiz bir gelişme, Türkiye alternatifsiz değil. ABD senatosunun böyle bir teşebbüste bulunması esef verici. Bu teşebbüsler stratejik ortaklık ruhuna aykırı" dedi. 

ABD senatosu F-35'leri Türkiye'ye teslimatını geçici olarak durdurmak isteyen kanunu onaylamıştı. Ancak bu nihai karar değil.

 

Senatodan geçen yasaya göre F-35 savaş uçakları ancak Türkiye'nin NATO ittifakına tehdit oluşturmadığının ABD Başkanı Donald Trump tarafından tescil edilmesi halinde teslim edilebilecek.

ASKERLERİMİZ MÜNBİÇ'TE

“Münbiç konusunda 90 günlük bir yol haritası yaptık. Münbiç’te bizim askerlerimiz ve Amerikalılar devriye görevi yapıyor. YPG - PYD unsurlarının oradan tamamen çıkarılması ve oranın, asli unsurlarına teslimi olacak" dedi.

 
YORUMLAR 119
  • Gerçek 5 yıl önce Şikayet Et
    Asıl düşmanın kim olduğu konusun da anlamamak ta ısrar eden zavallılar var Ama şu geçek.Bizim yerli uçağımızı seri üretime geçirinceye kadar en az 150 tane yeni nesil savaş uçağına ihtiyacımız var.Burada en büyuk aday rusya.Bir uzmanın söylediği gibi su 35 modelini boş olarak alıp,bütün elektronik sistemlerini kendimiz monte edebiliriz.Bu sayede maliyeti bir f35 fiyatının altına indirebiliriz.Zaman daralıyor
    Cevapla
  • Pelin 5 yıl önce Şikayet Et
    Rusya ile ucak anlasmasi yapsaydik simdiye dek semalarimizda ucuyordu.
    Cevapla
  • ISA 5 yıl önce Şikayet Et
    Hindistanda gibi mi?)) Ruslar yapamiyor, Hindistan o durumdan bikti ve rus ucaklardan vazgeciyor
    Cevapla
  • Svs 5 yıl önce Şikayet Et
    Derhal masraflar ve verilen ücret üzerinden faizi ile dava açılıp parası alınması gerek. Bu hadsizliktir. Ayrıca tüm üretilen parçaların üretimi durdurulsun.
    Cevapla
  • Ülkem 5 yıl önce Şikayet Et
    Yav kardeşim alsınlar uçaklarını helikopterlerini başlarına çalsınlar bunların sözde müttefikliği bu kadar olur bunlar ğüclü türkiye istemiyorlar istedikleri kadar istemesinler bunu da aşacağız allah ın izniyle milli uçak milli helikopter inşaallah yapacağız kötü ev sahibi kiracıyı ev sahibi yaparmış inadina biz devletinizin arkasındayız inşallah allah devletinizin milletimizin yardımcısı olsun.
    Cevapla
  • devletim 5 yıl önce Şikayet Et
    milli helikopterimiz atak gorevde. hatta Azerbaycan a da ihraç edilmesi planlanıyor. şimdiden yol katettik ve daha da katedeceğiz.
    Cevapla
  • Kahraman 5 yıl önce Şikayet Et
    Vermesinler şimdilik elimizdekiyle idare ederiz. Onlar bizi savunmasız sansın.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsrail'den skandal İran ve kara operasyonu duyurusu! Resmen ilan ettiler
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu