Bakan Gül kanunlaşacak ilk düzenlemeyi açıkladı

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, "İlk olarak hayvanları korumaya ilişkin düzenlemeleri kanunlaştıracağız" dedi.

Bakan Gül kanunlaşacak ilk düzenlemeyi açıkladı
Bakan Gül kanunlaşacak ilk düzenlemeyi açıkladı
GİRİŞ 19.06.2018 12:42 GÜNCELLEME 19.06.2018 12:45
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

Canlı yayında konuşan Adalet Bakanı Abdulhamit Gül şunları söyledi:

Hapis cezasını getirebilecek bir düzenlemeyle, bir caydırıcı düzenlemeler hazırlığımızı yaptık.İlk olarak hayvanları korumaya ilişkin düzenlemeleri kanunlaştıracağız. Cumhurbaşkanımızın hassasiyeti var.Yine Bakanlar Kurulu'nda sunumumuzu yaptık. Bu seçim kararıyla beraber Meclis tatile girdiği için gelmedi. Hem hayvanları koruma kanunu hem de mağdur hakları kanunu çıkacaktı.Mağdur olan kişinin bir takım hakları getirildi ama biz yeterli görmüyoruz. Mağdurlar hem internet üzerinden her an erişebilecekleri, uğramış olduğu mağduriyeti neyse hangi hakları var, bu konuda çok önemli bilgilendirmeyi yapacağız.

MAĞDURLAR İÇİN KANUN TASARISI

Tazminattan istihdama varıncaya kadar... Tazminat hususunda çalışmalarımızı yine yaptık. Önemli bir konu. Miktarıdır, suçun durumuna, mağduriyetin durumuna göre çalışmalar yapılıyor.Mağdur oldu belki işinden oldu, sosyal hayattan koptu, mağdurların yanında olabileceğimiz bir kanun tasarısı hazırladık.Diyelim ki kadın ve çocuk mağdur oldu .Aynı mahallede suçun failiyle beraber yaşıyor. Korumasına yönelik suçlunun farklı şekillerde tedbiri, cezaevinden çıktı bununla ilgili tedbirler, bu konularla ilgili düzenlemeler yaptık.

 

 

YORUMLAR 3
  • milletin avukatı 5 yıl önce Şikayet Et
    Önce İnsan Sayın Bakanım, Darbe Terör suçlarında ömür boyu seçme seçilme mahrumiyetini içeren, Vatanseverlik Yasası acilen çıkarılarak, iç düşmanın siyasi ayakları eritilmelidir. Diğer yandan, binlerce çocuğun katledilmesi, soy kırım olup, uluslar arası sahada dile getirilmeli gerekirse tarihçiler ile raporlanıp, bir soy kırım yasa tasarısı üzerinde çalışılmalıdır.
    Cevapla
  • ... 5 yıl önce Şikayet Et
    Mağdur olan hayvan... Mağdur olan kadın... Mağdur olan çocuk... Ama iş erkeğe gelince mutlaka zalim!
    Cevapla
  • abdullah 23 5 yıl önce Şikayet Et
    bana göre ivedilikle yapılacaklar,kısası getirmek,hırsızların ellerini kesmek,uyuşturucu madde satanları ve imal edenleri asmak.insanların mağduriyetini de lütfen giderin.hırsızlar malımızın ortağı oldu,magandalar bir mermi iki tl diyor,uyuşturucu satanlar iş adamı peki bizim halimiz ne olacak.
    Cevapla
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Anadolu Ajansı 31 Mart'ta nasıl bir mesai yapacak?