Erdoğan dev ekranda anlattı! İşte yeni sistem

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ATV-A Haber ortak yayınında yeni sistemle ilgili soruları yanıtladı. Erdoğan yeni sistemi madde madde anlattı. İşte yeni sistemle ilgili tüm detaylar...

GİRİŞ 22.06.2018 04:32 GÜNCELLEME 22.06.2018 09:34
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatan Erdoğan, "Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'nde bakanlık sayısını 16'ya indiriyoruz" diyerek şunları kaydetti.

YENİ SİSTEMLE ENGELLER ORTADAN KALKACAK

 

 

"Mevcut yapının getirdiği zorluklar nedeniyle çalışmalarımızın önemli bir bölümünü istediğimiz düzeyde ve sürede hayata geçiremedik, çok çileler çektik. 'Bürokratik oligarşi' diye benim sürekli ifade ettiğim bu yapıların hantallığı, kurumlardaki iş ve işleyiş süreçleri, hep önümüze birer engel olarak çıktı. Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile bu engelleri bir defa ortadan kaldırmayı hedefliyoruz. "

6 OLAN BAKANLIK 3'E İNİYOR

Erdoğan, "Ekonomi yönetimi sadeleşmiş oluyor, 6 olan bakanlık sayısını 3'e indiriyoruz." bilgisini vererek, yeni dönemde, çözüm üreten devlet, sorun çözen devlet ve sonuç odaklı devlet anlayışıyla çalışmalarını sürdüreceklerini söyledi.

4 BÜYÜK OFİS

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni modelde ilk etapta İnsan Kaynakları, Yatırım, Finans ve Dijital Dönüşüm olarak bu 4 tane ofis çok çok büyük önem arz ediyor çünkü bunlar hemen hemen başkana en yakın çalışan kadro, bu bakımdan önemli." ifadelerini kullandı.

CİDDİ ZAMAN TASARRUFU SAĞLAYACAK

"Artık durmak bizim için yok, koşacağız, üreteceğiz ve bunu hep birlikte başaracağız." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bu yeni yapı, milletimizin hayal ettiği projeleri hayata geçirmek için bizlere çok ciddi bir zaman tasarrufu sağlayacak.

KÜRESEL REKABETTE ÖNÜMÜZÜ AÇACAK

Bu durum, bir yandan daha çok proje üretmemize ve hayata geçirmemize imkan sağlayacak, diğer yandan da küresel rekabette, ülkemizin hak ettiği konuma ulaşmasının önünü açacak." şeklinde konuştu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti:

CUMHURBAŞKANINA BAĞLI 8 BAŞKANLIK

"Tabii bir de Cumhurbaşkanına bağlı başkanlıklar var ki 8 tane başkanlık burada söz konusu. Bir Genelkurmay Başkanlığı, Milli İstihbarat Başkanlığı, Savunma Sanayi Başkanlığı, bu eskiden müsteşarlıktı, başkanlığa dönüşüyor, Milli Güvenlik Kurulu aynı şekilde, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Denetleme Kurulu, İletişim Başkanlığı, Strateji ve Bütçe Başkanlığı. 8 başkanlık olarak da bunlar çalışıyor." 

YENİ SİSTEMDE BİRÇOK OLAYLAR YOLUNA GİRECEKTİR

"Şimdi Başkanlık Sistemiyle adımı attığımız andan itibaren birçok olaylar var ki yoluna girecektir." diyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bunu şimdi açıklamam doğru değil çünkü, açıkladığım takdirde başka sıkıntılar meydana gelebilir fakat, şunun bilinmesini istiyorum; Bu ülkede halka hesabı veren bürokrat değildir, halka hesabı veren siyasetçidir." ifadelerini kullandı.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI KAÇ TANE OLACAK?

Cumhurbaşkanı yardımcısı sayısı ile ilgili de Erdoğan, "Şu anda bu sayıyı vermek, biraz da Parlamento'daki yapıya bağlı olacak." dedi.

MİLLETİMİZ DEVAM DERSE YENİ SİSTEMLE HİZMETE BAŞLARIZ İNŞALLAH

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Temenni ederim ki 24 Haziran'da verilecek kararla milletimiz bize 'devam' demesi halinde bizler de milletimize bu yeni yönetim sistemiyle hizmet etmeye inşallah başlarız." şeklinde konuştu.

YORUMLAR 24
  • Zafer 5 yıl önce Şikayet Et
    Osman Bey, vefatında 68 yaşında idi. Tarih ise, Ağustos 1326?yi gösteriyordu. (Allah rahmet eylesin.) Vefat ettiğinde geriye bıraktığı mal varlığı şunlardı : Bir at zırhı, bir çift çizme, birkaç tane sancak, bir kılıç, bir mızrak, bir tirkeş, birkaç at, üç sürü koyun, tuzluk ve kaşıklık.
    Cevapla
  • Adiga81 5 yıl önce Şikayet Et
    Eğer varsa muhalefetin sistemini de merak ediyoruz.
    Cevapla
  • EYT MAGDURLARI 5 yıl önce Şikayet Et
    KPS Dışında bütün işci memur alımları durmadıkca Huzur gelmez ,
    Cevapla
  • Adıyamanlı 5 yıl önce Şikayet Et
    haklısınız,torpil aldı başını gitti. KPSS
    Cevapla
  • mehmet akif 5 yıl önce Şikayet Et
    muharreme git, yada meral ablana
    Cevapla
  • gokhan 5 yıl önce Şikayet Et
    ekran baya iyiymiş. devekran
    Cevapla
  • Mustafa 5 yıl önce Şikayet Et
    Gayet güzel sistemize edilmiş ve iyi çalışılmış. İnşaallah memlekete hayırlar getirecek tabi ki başında reis olunca.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Belediye binasına asılan borç sonrası Şeyma Döğücü sessizliğini bozdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Son asrın en büyük katliamlarından birisi Gazze'de yaşanıyor