HDP'nin oyları doğuda düştü

24 Haziran seçimlerinde barajı geçip geçemeyeceği tartışılan HDP'nin yardımına CHP'lilerin koşmasıyla, oyların doğuda düşmesine rağmen HDP barajı geçmeyi başardı.

HDP'nin oyları doğuda düştü
HDP'nin oyları doğuda düştü
GİRİŞ 25.06.2018 07:35 GÜNCELLEME 25.06.2018 14:48
Bu Habere 241 Yorum Yapılmış

HDP'nin baraj sorunu 24 Haziran seçimlerinin en çok konuşulan konularından birisi olmuştu.

BARAJ ALTINDA KALMASI BEKLENİYORDU

 

 

7 Haziran seçimlerinde yakaladığı oy oranının ardından seçmende hayal kırıklığı yaratan partinin baraj altında kalması bekleniyordu.

Dün gece seçim sonuçlarının açıklanmasıyla HDP'nin barajı geçmeyi başardığı görüldü. Böylece HDP, yeniden TBMM'deki yerini aldı.

CHP KANDİL'İN PARTİSİNİ KURTARDI

Ancak HDP'nin doğuda oylarının düştüğü gözlemlendi. HDP'yi baraj altına itmekten CHPdesteği kurtardı. Bunu da batıda oyların yükselmiş olmasından anlayabiliyoruz.

Böylece CHP, Kandil'in partisini Meclis'e sokarak bir kez daha eleştiri oklarının hedefi oldu.

YORUMLAR 241
  • yabatek 5 yıl önce Şikayet Et
    Aynisini niye izmir icin konusmuyorsunuz ? Izmirinde yatirimi hak ettigi yok . gidin izmir ile Hakkarinin farkina bakin .
    Cevapla
  • BIR DAHA AK_URFA 5 yıl önce Şikayet Et
    velevki öyle doğuda düşüyor ama batıda yükseliyor chpkk sağolsun terörün bitmesini istemiyor bizim kobani artığı suruç gibi
    Cevapla
  • Sivasli 5 yıl önce Şikayet Et
    Dusme falan yok hepsi hikaye kacakcilik uyusturucu ve gayri mesru kazanclar azalinca vede devlet otoritesi olusunca dogudan batiya goc olustu dogal olarak doguda azalan oylar batida cikti chp nin etkisi en fazla yuzde bir fazlasi yokturdur .
    Cevapla
  • Yeter 5 yıl önce Şikayet Et
    Bir Trakyalı vergi mükellefi olarak, ödediğim vergilerin doğu ve güneydoğuya hesapsız, kürtleri sevindirmek, oyunu almaya çalışmak için harcanmasını kabul etmiyorum. Terör destekçilerine bu kadar para harcandı, sadece %10 u fikir değiştirmiş. Kırklareli ye duble yol yapmayanlar güneydoğuyu havaalanları ile ihya etti anlayan yok. Yeter. Fatura kestirmeyip devlete 1 kuruş ödemekten kaçanlara para yağdırmayı kesin artık.
    Cevapla
  • Sivasli 5 yıl önce Şikayet Et
    Hdp nin birinci ciktigi yerlere yapilan yatirimlarin ceyregini orta anadoluya yapsaydiniz yuzde 90 oy alirdiniz kesin ve net hdp nin oyu falanda dusmemis dogudan batiya gocle oylar bati illerine tasinmis olay bu kimse kimseyi kandirmasin
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Trabzonspor 10 kişiyle final kapısını araladı
1. Lig'de play-off tarihleri açıklandı