Hükümet'ten 'Münbiç' açıklaması

Münbiç konusunda yol haritasının uygulama safhasında olduğunu ve şehrin içine girme zamanının geldiğini belirten Çavuşoğlu "Münbiç tamamlandıktan sonra, Fırat'ın doğusundan da PKK'lılar çekilecek. Bu yol haritasında var" dedi.

GİRİŞ 06.07.2018 10:40 GÜNCELLEME 06.07.2018 11:10
Bu Habere 17 Yorum Yapılmış

Anadolu Ajansı Editör Masası'nda  gündeme ilişkin soruları cevaplandıran Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'nun gündeminde terörle mücadele vardı. Menbiç konusunda yol haritasının uygulama safhasında olduğunu ve şehrin içine girme zamanının geldiğini vurgulayan Bakan Çavuşoğlu, "DEAŞ'a, PKK/YPG'ye karşı en büyük mücadeleyi biz verdik. ABD ile aramızdaki uzun zamandır en büyük sorun olan YPG konusunda bir yol haritası belirledik ve şimdi bunu uygulama safhasındayız. Hazırlık safhasına da bir takım adımlar atıldı. Şimdi ise ortak devriye ve şehrin içine girme zamanı. Bu süreçte de PKK/YPG buradan çekilecek ve bunların silahları alınacak." ifadelerini kullandı.



Münbiç sonrasındaki süreç hakkında da bilgi veren Bakan Çavuşoğlu şöyle konuştu;

MÜNBİÇ TAMAMLANDIKTAN SONRA FIRAT'IN DOĞUSU TEMİZLENECEK

 

 

"Münbiç tamamlandıktan sonra diğer bölgelere geçilecek diye yol haritamızda net bir mutabakat var.Bunların ellerinden silahları alınacak. Burayı kimin yöneteceğine ABD ile birlikte karar vereceğiz. Türkiye'deki Suriyelilerin de buraya dönmesi için elimizden geleni yapacağız. Sonra Fırat'ın doğusundan da PKK'lılar çekilecek. Yol haritası konusunda Kobani'deki Kürtlerin endişe etmesine gerek yok. Çünkü YPG bunlara zulmediyor. Kobani'de de bakacağız nüfus yapısı ağırlıklı olarak Kürt'se yönetimi de öyle olacak. Ama YPG/PKK değil.

ABD'NİN ADIMLARINI DOĞRU BULMUYORUZ

ABD'nin İran konusundaki adımlarını doğru bulmuyoruz. Yeni yönetim anlaşmadan çekiliyorum dedi. Ancak AB ülkeleri ve İran bunu devam ettirmek istiyor. Ancak ABD ilave yaptırımlar koyuyor. Ben aldım bu kararı, diğer ülkeler de uymak zorundadır. Öyle bir şey yok. Artık bu iş böyle yürümez. S-400 alıyorsun, yaptırım uygularım diyor. Uygularsan karşılığını görürsün. Böyle bir ilişki istiyorsan o senin tercihin. İran gibi bir ülkenin köşeye sıkıştırılması doğru değil. İsrail'in talebiyle İran için alınan bu kararları doğru bilmiyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız bunu net bir şekilde söyledi. Bölgemizde biz tırmanma ve gerilim istemiyoruz. Şu anda ABD'nin aldığını kararlara sadece biz değil, AB üyesi ülkeler de karşı çıkıyor. Şirketler bundan tedirgin olabilir. Ama AB üyesi ülkeler ve AB bir kurum olarak ABD'nin bu kararlarına karşı. Bunu net bir şekilde söylüyorlar."

YORUMLAR 17
  • yalan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ben abd ye hiç inanmıyorum fazla sürmez altındaki oyun çıkar ortaya sahtekar abd
    Cevapla
  • TERÖRLE MÜCADELE 5 yıl önce Şikayet Et
    Ülkücüler MHP ve Erdogan Terörle mücadele Yeni Başlıyor Doğuda Suruçta Kandilde Terör Operasyonuna Devam Munbicteki Teröristlere Saldırmaya Devam Ayrıca Teröre Yardım edenlere idam Gelmeli
    Cevapla
  • Fth 5 yıl önce Şikayet Et
    Fırat kalkanı harekatından bu yana işleyen süreç gayet başarılı Yüce Allah askerlerimize ordumuza ve bütün islam alemine yardım etsin.
    Cevapla
  • Malatyalı 5 yıl önce Şikayet Et
    Sanirim, yine bizi kandiriyorlar. Bu kafayla teror asla ama asla bitmez. Derhal ABDye ve Natoya ait ustler kapatilmalidir. O zaman gorursunuz PKK gerilemeye baslar.
    Cevapla
  • sual 1 5 yıl önce Şikayet Et
    musul kerkük alınacak mı?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Fahiş fiyata sivil boykot! Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yeni talimat
Tarım Kredi Market'ten yeni indirim! Yeni liste yayınlandı