Trump NATO'da Almanya'yı hedef aldı

ABD Başkanı Donald Trump, NATO toplantısında dikkat çeken bir değerlendirmede bulundu. Trump, 'Eğer Almanya Rusya'ya gaz ve enerji için milyarlarca dolar veriyorsa NATO'nun nasıl iyi bir tarafı olabilir ki?' dedi.

Trump NATO'da Almanya'yı hedef aldı
Trump NATO'da Almanya'yı hedef aldı
GİRİŞ 11.07.2018 22:14 GÜNCELLEME 11.07.2018 22:14
Bu Habere 34 Yorum Yapılmış

NATO toplantıları için Belçika'nın başkenti Brüksel'de bulunan Trump, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda Almanya'yı hedef aldı. Trump paylaşımında, "Eğer Almanya Rusya'ya gaz ve enerji için milyarlarca dolar veriyorsa NATO'nun nasıl iyi bir tarafı olabilir ki?" ifadesini kullandı.

Toplam 29 NATO ülkesinden sadece 5'inin taahhütlerini yerine getirdiğini kaydeden Trump, ABD'nin Avrupa'nın güvenliği için milyarlarca dolar para harcadığını savundu.
Trump ayrıca, NATO ülkelerinin yüzde 2'lik taahhütlerini 2025 yılına kadar değil "bir an önce" yerine getirmesi gerektiğini belirtti.

ALMANYA'DAN TRUMP'A YANIT: BİZ ESİR DEĞİLİZ

Almanya Dışişleri Bakanı Heiko Maas, ABD Başkanı Donald Trump'ın, Almanya ile Rusya'nın doğalgaz anlaşmasını eleştirmesi üzerine, "Biz esir değiliz. Ne Rusya'nın ne de ABD'nin." şeklinde değerlendirme yaptı. 

Maas, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, Almanya'nın özgür dünyanın garantörlerinden biri olduğunu belirterek, bundan sonra da böyle kalacağını ifade etti. 

ABD Başkanı Trump'ın eleştirilerine cevap veren Heiko Maas, "Biz esir değiliz. Ne Rusya'nın ne de ABD'nin." ifadelerini kullandı. 

Donald Trump, Almanya'nın Rusya ile petrol ve doğalgaz anlaşmaları yapmasını "çok uygunsuz" olarak niteleyerek, "Almanya enerji için Rusya'ya yüksek düzeyde ödemeler yapıyor. Bu nedenle Almanya, Rusya'nın bir esiri." yorumunu yapmıştı.

 

YORUMLAR 34
  • kurt 5 yıl önce Şikayet Et
    hristiyanlar birlesir,muslumanlar parcalanir nokta.
    Cevapla
  • 123v 5 yıl önce Şikayet Et
    almanyaya yamalı kapak olsun, S 400 le ne farkı var doğalgazın, Fare sıkıştı köşeye.
    Cevapla
  • murat kavraz 5 yıl önce Şikayet Et
    Onlar böyle devam ederken bizim bunu fırsata cevirip büyümemiz ve güçlenmemiz lazım
    Cevapla
  • Kızıl elma 5 yıl önce Şikayet Et
    Almanya biz esir değiliz diyor da, sizin kardeşim ikinci dünya savaşından sonra anlaşmanız bile yok. Bu demektir ki Amerika, Rusya, İngiltereve Fransa sizin mallarınıza istedikleri zaman el koyma yetisine sahiptir! Boşuna konuşmayı bırakın da uslu uslu uyun isteklere kimi kandırıyorsunuz siz kumpasılar
    Cevapla
  • ihsan 5 yıl önce Şikayet Et
    almana bak ulen bal gib abd esirisiniz sizi koruyan abd ordusu cia şimdiye kadar savunmaya beş kuruş harcamadınız pes
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan son dakika emekli maaşı açıklaması: Masaya yatıracağız!
Siyonist barbarlar sivilleri öldürüp dozerle taşıdı!İşte soykırımın kanıtı o anlar