Aleksis Çipras'tan Erdoğan itirafı

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, NATO zirvesi kapsamında, Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile görüşmesini “Bugüne kadar yapmış olduğum en kolay görüşme değildi” sözleriyle değerlendirdi.

Aleksis Çipras'tan Erdoğan itirafı
Aleksis Çipras'tan Erdoğan itirafı
GİRİŞ 12.07.2018 23:22 GÜNCELLEME 13.07.2018 09:44
Bu Habere 61 Yorum Yapılmış

Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Belçika’nın başkenti Brüksel’de düzenlenen NATO Liderler Zirvesi kapsamında Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan ile gerçekleştirdiği görüşmeye ilişkin açıklamalarda bulundu.

Görüşmede kendisinin 1 Mart tarihinde Meriç Nehri’nde Türk askerleri tarafından yakalanan 2 Yunan askeri konusuna değindiğini belirten Çipras, Erdoğan’ın da 15 Temmuz darbe teşebbüsü sonrası Yunanistan’a kaçan 8 FETÖ üyesi askerin iadesi konusuna değindiğini açıkladı.

ERDOĞAN KÖŞEYE SIKIŞTIRDI

Çipras, “Ben ısrarla 2 Yunan askeri konusuna değindim. Tabi Türk başkan 8 asker konusuna değindi. Ben de kendisine yargının bağımsız olduğunu belirttim. Bu meselenin iki ülke ilişkilerinde önemli olduğu ortaya çıktı. İki konunun birbiri ile direkt bağlantısı olduğu ortaya çıkmadı. Ama Türk başkan 8 asker konusunun çok önemli olduğunu belirtti. Çünkü darbeye fiilen katıldıklarına inanmakta. Ama kendisine 8 asker konusunun 2 Yunan askeri konusu ile farklı olduğunu anlattım. İltica talebinde bulunan askerler ile yanlışlıkla sınırı geçerek tutuklanan 2 Yunan askerinin farklı konular olduğunu belirttim” dedi. 

'KOLAY OLMADI'

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Ege ve Kıbrıs konuları ile mülteci sorununu da görüştüklerini ifade eden Çipras, Erdoğan ile görüşmesini “Bugüne kadar yapmış olduğum en kolay görüşme değildi” sözleriyle değerlendirdi. 

YORUMLAR 61
  • parlak fikir 5 yıl önce Şikayet Et
    biz yunanlıların 2 askerini öldürelim, onlar bizim 8 haini öldürsün
    Cevapla
  • Trabzonlu 61 5 yıl önce Şikayet Et
    O adam 40yıldır siyasetin içinde olan ve her seçimi kazanan memleket sevdalısı bir siyaset dehası, sen ise ipi ab ve abdnin elinde olan çömez bir kukla
    Cevapla
  • MİÇO 5 yıl önce Şikayet Et
    size gazı veren batıyı arkanızda bulamazsınız bu yüzden komşuluk hukukuna uy ,fazla dikleniyorsun yunanistan !!! ya barış içinde birbirimize saygı içinde yaşarız ya da sopayı yersiniz. ver darbe firarisi 8 kaçağı al sınır ihlali yapan 2 ajanını . işine gelirse ...
    Cevapla
  • Renzi 5 yıl önce Şikayet Et
    Ver hainleri al askerleri.....
    Cevapla
  • QuaresmaR7 5 yıl önce Şikayet Et
    görüntüler herşeyi anlatıyor Reisi görenin ağzı kulaklarında
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Diyarbakır'da yarım kalan yolda elektrik direklerinin görüntüsü şaşırttı
Dışişleri Bakanı Hakan Fidan İranlı mevkidaşıyla görüştü