Başkan Erdoğan Vladimir Putin'le görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü. Başkan Erdoğan, Şam rejiminin benzer bir şekilde İdlib'e de yönelmesi durumunda Astana mutabakatının özünün tamamen yok olabileceğine dikkati çekti.

Başkan Erdoğan Vladimir Putin'le görüştü
Başkan Erdoğan Vladimir Putin'le görüştü
GİRİŞ 14.07.2018 21:35 GÜNCELLEME 14.07.2018 21:37
Bu Habere 6 Yorum Yapılmış

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin telefonda görüştü.

BÖLGESEL KONULAR ELE ALINDI

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Başkan Erdoğan ile Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Putin arasında bugün gerçekleşen görüşmede, ikili ilişkiler ve bölgesel konular ele alındı.

İŞ BİRLİĞİ VURGUSU

 

 

Türkiye-Rusya ilişkilerini daha da geliştirme konusundaki kararlılıklarını teyit eden iki lider, başta TürkAkım ve Akkuyu projeleri olmak üzere enerji alanındaki iş birliğinin seyrinden memnuniyetlerini dile getirdi.

Görüşmede, Suriye'deki son gelişmelere ilişkin fikir teatisinde de bulunuldu.

Bu çerçevede, Astana süreci ülkeleri ile koalisyon mensubu ülkelerin görüşleri arasında yakınlaşmanın, Suriye'nin siyasi birliği ve toprak bütünlüğü temelinde bir siyasi çözümün sağlanmasını hızlandırabileceğine işaret edildi.

'TAMAMEN YOK OLUR'

Görüşmede, Dera'da sivillerin hedef alınmasının kaygı verici olduğunu vurgulayan Başkan Erdoğan, Şam rejiminin benzer bir şekilde İdlib'e de yönelmesi durumunda Astana mutabakatının özünün tamamen yok olabileceğine dikkati çekti.

Başkan Erdoğan, İdlib'de olumsuz gelişmeler yaşanmamasının, 30-31 Temmuz'daki Astana toplantısına muhalefetin katılımını teşvik bakımından da önemli olduğunu belirtti.

İki liderin, BRICS Zirvesi vesilesiyle ay sonunda Johannesburg'da yüz yüze görüşme konusunda da mutabık kaldıkları kaydedildi.

YORUMLAR 6
  • murat 5 yıl önce Şikayet Et
    suriye politikamız baştan sona yanlış
    Cevapla
  • Adam gibi Adam 5 yıl önce Şikayet Et
    Deyrizor ve Rakka'daki Petrol kuyularına, kimin yaptıgı belli olmayan Bomba saldırısı olmalı. Bu okadar büyük olmalıki, Petrol kuyularının oldugu bölgeler Cehenneme dönmeli.. Amerika + Rusya + iran birbirine girsin.. Bu fırsatta Esed vurulmalı.. yoksa Rusya ve Amerika ikili oyununa devam eder, iranın Askeri varlıgını sebeb göstererekten israil Suriyeye yerleşir, israil'de PYD/PKK ya destek olur ve Suriye bölünür.. Cenevrede bekleyen Kasab'da bölünmeyi onaylar ! (Dünyada ençok Yahudinin Yaşadıgı Ülke Rusyadır ! Rusya yahudilerini Suriyeye yerleştirmek istiyor, buda Büyük israil Devletinin kuruluşu oluyor)
    Cevapla
  • SeLin ce 35 5 yıl önce Şikayet Et
    Suriye 50 yıldır sadece %8 azınlık olan Nusayrilerce yönetiliyor ve devletin en kritik yerleri bunlarda Hz Ali'nin Allah olduğuna inanan ve kitabul mecmu adında şirk dolu bir kitaba iman eden bir topluluk bunlar. Tarihleri boyunca Moğol fransız ve haçlılarla işbirliği içinde olmuştur Müslümanlara karşı
    Cevapla
  • 777 5 yıl önce Şikayet Et
    dikkatli olunmalı.
    Cevapla
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    putin izin vermesse esada yerinden kipirdayamaz esad demekki putin yonlendiriyor esadi
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
İsmail Kartal ve futbolculardan, 'Ligden çekilme' önerisine flaş cevap!
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti