Dünya Erdoğan-Trump tokalaşmasını konuşuyor

ABD Başkanı Donald Trump'ın Brüksel'de gerçekleşen NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'la yaptığı tokalaşma, dünya basınında geniş yer buldu

GİRİŞ 18.07.2018 15:00 GÜNCELLEME 18.07.2018 15:49
Bu Habere 3 Yorum Yapılmış

11-12 Temmuz'da Brüksel'de gerçekleştirilen NATO Zirvesi'nin yankıları sürüyor. Zirveye damga vuran ABD BaşkanıDonald Trump, Rus lider Vladimir Putin ile gerçekleştirdiği ikili görüşmenin ardından bir kez da zirvede yaşananları gündeme getirdi. Zirvede Cumhurbaşkanı Erdoğan ile de samimi pozlar veren Trump, Erdoğan'ı diğer liderlerden ayırdı.

Eurasia Group adlı danışmanlık kuruluşunun başkanı aynı zamanda da siyaset bilimci-gazeteci olan Ian Bremmer, NATO Zirvesine ilişkin detaylar paylaştı. Trump'ın çok sinirlendiğini kaydeden Bremmer, "Diğer liderlerden savunmaya daha fazla harcama yapacaklarına dair garanti alamıyordu. Birçoğu 'Önce parlamentoya sormak zorundayız. Bunun bir süreci var. Çıkıp da size tamam daha fazla harcayacağız' diyemeyiz. İzlememiz gereken yasal bir süreç var' ifadelerini kullandı. Trump da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a döndü ve 'Erdoğan hariç. O işleri doğru biçimde yapıyor' diyerek Erdoğan'la yumruk tokuşturdu" ifadelerini kullandı.

 

O anlarda çekilen bir kare ise dünya basınında geniş yer buldu. Trump'ın diğer liderlerin yanında Erdoğan ile yumruk tokuşturduğu fotoğraf karesi, hem Amerikan basının da hem de diğer ülke basın kuruluşlarında en çok kullanılan fotoğraf karesi arasında yer aldı.

YORUMLAR 3
  • isimsiz 5 yıl önce Şikayet Et
    5. Sure (Mâide Suresi), 51. Ayet Ey inananlar! Yahudi ve hıristiyanları dost edinmeyin. Onlar birbirlerinin dostlarıdırlar. Sizden kim onları dost edinirse kuşkusuz o da onlardandır. Şüphesiz Allah zalimler topluluğunu doğruya iletmez. 3. Sure (Âl-i İmrân Suresi), 28. Ayet Mü'minler, mü'minleri bırakıp inkarcıları dost edinmesin. Kim böyle yaparsa Allah ile bir ilişiği kalmaz. Ancak onlardan (gelebilecek tehlikeden) korunmanız başkadır. Allah asıl sizi kendisine karşı dikkatli olmanız hakkında uyarmaktadır. Çünkü dönüş Allah'adır.
    Cevapla
  • hakan 5 yıl önce Şikayet Et
    Ayıdan post ABD den dost olmaz. 15 temmuzu asla unutmayacağız.
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Demekki ABD ne derse biz onu aynen yapıyoruz Trump memnun olduğuna göre
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Selçuk Bayraktar'dan PKK destekçisi Geerdink'e iki dilde yanıt
Karagümrük - Fenerbahçe maçının Portekizli VAR'ı tam not aldı!