AK Parti'den 'Bedelli askerlik' açıklaması

AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28 gün temel eğitimin 21 gün olarak revize edilmesini teklif edeceklerini bildirdi.

GİRİŞ 23.07.2018 11:07 GÜNCELLEME 23.07.2018 12:07
Bu Habere 242 Yorum Yapılmış

AK Parti Grup Başkanvekili Muş, bedelli askerlik düzenlemesindeki 28  gün temel eğitimin revize edilmesini teklif edeceklerini  bildirdi.  Mehmet Muş, şunları söyledi:

28 GÜN 21 GÜNE İNİYOR

"Bedelli askerlik konusunda 3 kriter söz konusu. 25 yaş, 28 günlük temel eğitim ve 15 bin lira bedel. Kamuoyu ve siyasetteki tartışmalar ile TSK’nın gelecekle alakalı planlaması çerçevesinde, 28 günlük temel askerlikle ilgili teklifimiz bugün görüşülmekte. Biz teklifin 21 gün olarak revize edilmesi konusunda komisyona öneride bulunacağız.

TEKLİFİ BUGÜN SUNACAĞIZ

Teklif hazırlanırken tüm kesimlerin görüş, beklenti ve talepleri dikkate alınmıştır. Bir grubun görüşleri dikkate alınarak hazırlanan bir teklif değildir ve bugün komisyona 21 gün olarak yeni bir teklif sunmuş olacağız.

YAŞ VE ÜCRETTE DEĞİŞİKLİK YOK

Teklifle ilgili çalışmalara son halini TBMM verir. Müzakerelerde bizim teklifimiz, 28 günün 21 gün şeklinde yeni bir teklif olarak sunulmasıdır. Takdir miletvekillerinindir. Bedel ve yaşta bir değişiklik olmayacak; 25 yaş ve 15 bin lira...

USUL VE ESASLARI MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞINA BIRAKIYORUZ

Firarilerin durumuna ilişkin de değerlendirmede bulunan Mehmet Muş, "Firariler konusu geldi. Usul ve esaslarla ilgili yetki Milli Savunma Bakanlığı'na verilmektedir. Askerlik meselesini ilgilendiren vatandaşlarımızın taleplerini dikkate alarak hareket edecektir. Teknik boyutu usul ve esasları Milli Savunma Bakanlığı'na bırakıyoruz. Onlar bununla ilgili çalışma yapacaktır."
 

YORUMLAR 242
  • Mertle 5 yıl önce Şikayet Et
    28 günde vatan sevgisi ve askeri yeterlilik aşılanamaz. Daha fazla olmalı mesela 2 ay ve üzeri sınırı yok.
    Cevapla
  • bırak 5 yıl önce Şikayet Et
    şakasın sen dahası olamazsın...
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Tekerlekli sandalyede olan "Özürlülerin", DOWN SENDROMLU'lar başta olmak üzere daha nice vatansever gençlerimizin askerlik yapmak için can atıp " 1 GÜNLÜK ASKERLİK VE YEMİN" törenleri ne zaman acaba?? Bari onların "gözleri içindeki ışıltılı gururlu duygulu törenlerini" seyredelim arkadaş..Komşumuzun oğlu "şişmancaydı" her sene askerlik şübesi önünde "kilom fazla diye yine beni askere almadılarrrr" diye ağlardıı...Nerdennnn nereyeeeee????
    Cevapla
  • hayri 5 yıl önce Şikayet Et
    Arkadaş bu konuyu şehitlerimizle parası olanla olmayanla bir tutmak doğru değil,biz 18 ay askerlik yaptık,ama ben şu an hala askerliğin 12 ay olmasına karşıyım,askerlik profesyonel bir meslek olmalı,bu işi zoraki değil gönül verenlerle olmalı,işte sonuç ortada,profesyonelleşme sonrası askerimizin başarısı ortada,ben diyorum ki zorunlu askerlik en fazla 3 ay olmalı,fazlası gereksiz
    Cevapla
  • Kadir 5 yıl önce Şikayet Et
    Yılmaz nickli kardeşim elbetteki şehit makamı en büyük makam benim sözlerimde asla ve asla kimseyi incitecek bir sözde bulunmam bu devletimizin bize sunduğu bi imkan elbette herkes değerlendirmek isteyecektir kimse parayı çöpten bulmamış derken yanlış bi durum olmasın benimle ilgili. Herkesin hayatı bir değil şehitlik kimseye nasip olmaz kolay kolay yüce Allah vatanımızı askerimizi her daim korusun kıyamete dek.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Yaş 20 ve üzeri para 20 bin olsun madem yığılma var hem devletimiz kazansın hem yığılma azalsın alınan parayafa uzman er ve erbaş alınsın işsiz gençlerimize iş olsun
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Erdoğan'dan önemli açıklamalar
Kuantum çağı başlıyor: İnternetin devri kapanacak... Brainet ile iletişim kuracağız!