Çavuşoğlu: AB'ye girmek stratejik hedefimizdir

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Avrupa Birliği (AB) ve Dışişleri Bakanlığının birleşmesiyle sorumluluklarının ve güçlerinin arttığını, daha dinamik ve proaktif olmaları gerektiğini belirtti.

Çavuşoğlu: AB'ye girmek stratejik hedefimizdir
Çavuşoğlu: AB'ye girmek stratejik hedefimizdir
GİRİŞ 31.07.2018 15:37 GÜNCELLEME 31.07.2018 15:47
Bu Habere 4 Yorum Yapılmış

Bakan Çavuşoğlu, Ankara'da Dışişleri Bakanlığı Avrupa Birliği Başkanlığını ziyaret etti ve başkanlık personeliyle bir araya geldi. Türkiye'nin en iyi kadrolarına sahip iki bakanlığının birleşmesinden duyduğu memnuniyeti dile getiren Çavuşoğlu, AB Başkanlığı çalışanlarının bundan böyle AB sürecinin yanı sıra Türk dış politikasının her boyutuna da çok ciddi katkı sağlayacaklarını kaydetti.

Çavuşoğlu, "Sorumluluğumuz arttı ama gücümüz de arttı. Türkiye'de en iyi kadrolara sahip iki kurum artık birleşti. İçeride ve dışarıda daha dinamik ve proaktif olmalıyız. Hızlı kararlar alacağız, hızlı adımlar atacağız. Esas felsefemiz bu." değerlendirmesinde bulundu.

 

 

AB'YE GİRMEK STRATEJİK ARAÇTIR

Türkiye'nin üyelik sürecinden vazgeçmeyeceğinin de altını çizen Çavuşoğlu, "Fasıllar açılsa da açılmasa da bugün karşımıza siyasi engeller çıksa da çıkmasa da bizim için (AB'ye üyelik) stratejik amaçtır." dedi. Türkiye'nin AB'nin ortak üyelik değerlerine inandığını ve bu değerleri paylaştığını ifade eden Çavuşoğlu, Türkiye'nin AB ile ortak adım atacağımız alanların olduğunu ve bu alanlara odaklanmak gerektiğini kaydetti. Çavuşoğlu, Dışişleri Bakanlığı ile diğer bakanlık ve kurumların reformlar konusunda da gerekli çalışmaları yürüteceğini vurguladı.

YORUMLAR 4
  • aslan 5 yıl önce Şikayet Et
    bir asir da bekleseniz asla ab ye almayacaklar nokta bunu boyle bilin roman bulgar digerlerini aldilar romanlar aksama kadar copleri karistirip bulduklarini pazarda satarak disarda sokakta yatarak hayatta tutunuyorlar ab bu iste cokmek uzere zaten
    Cevapla
  • vatansever 5 yıl önce Şikayet Et
    AB de birtane musluman ülke varmı banasoyleyın AB demek haclılar birligi demek sadece milleti oyalıyolar
    Cevapla
  • Diriliş 5 yıl önce Şikayet Et
    Sayın bakanım keşke bizim stratejik hedefimiz bizi istemeyen Avrupa Birliğine girmek yerine... İslam Birliğinin öncüsü bir devlet olmak olsaydı... Hristiyan ülkeler birlik olmayı başarıyorda Müslüman ülkeler neden başaramasın?... Bizim istikbalimiz bizi sevmeyen ve istemeyen Avrupa Birliğinde değilki... Dünyanın yeni süper gücü olacak İslam Birliğinde...
    Cevapla
  • maho 5 yıl önce Şikayet Et
    girmemek stratejik bir hedeftir diyeceksin. Daha öğrenemedin mi...
    Cevapla
DİĞER HABERLER
Changan Lumin Corn Türkiye'ye geliyor! 450 bin liraya sıfır otomobil
Son Dakika: ABD’li heyetten Ankara’ya F-16 ziyareti!