MSB'den iftiralara sert yanıt

İYİ Partili Ümit Özdağ'ın Cem TV'de katıldığı Kral Çıplak programında TSK'ya yönelik başlattığı algı operasyonlarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert yanıt geldi.

MSB'den iftiralara sert yanıt
MSB'den iftiralara sert yanıt
GİRİŞ 21.08.2018 00:37 GÜNCELLEME 21.08.2018 00:37
Bu Habere 24 Yorum Yapılmış

Özdağ'ın Kara Harp Okulu'nda sözde tarikat kavgası olarak lanse ettiği olayın gerçeği yansıtmadığı, TSK bünyesinde geçmişten beri bulunan cami ve mescitlerde imamlık ve müezzinlik görevlerini erlerin yerine getirildiği belirtildi. İşte Ümit Özdağ'ın TSK üzerindeki algı operasyonları ve TSK'nın cevabı.

İYİ Partili Ümit Özdağ Cem TV'de katıldığı Kral Çıplak programında gerçeği yansıtmayan, mesnetsiz iddialarda bulundu. Özdağ'ın kaynağı olmayan, gerçekleri yansıtmayan ve TBMM'ye soru önergesinde bulunacağı konuya dair, "Kara Harp Okulu'nda cuma namazını hangi tarikatın imamı kıldıracak diye öğrenciler arasında kavga çıkmış ve konu Genelkurmay'a kadar gitmiş" ifadelerini kullandı.

MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI'NDAN AÇIKLAMA

Ancak çok geçmeden Özdağ'ın bu algı operasyonlarına Milli Savunma Bakanlığı'ndan sert bir dille yalanlama geldi. Onlarca yıldır TSK bünyesinde askerlerin ibadetlerini yerine getirmesi için cami ve mescitlerin bulunduğu ve bu ibadethanelerde erlerin görev yaptığı belirtilen açıklamanın tamamı şu şekilde:

Özel bir televizyon kanalında, 19 Ağustos 2018 tarihinde Kara Harp Okulunda bir takım yapılanmaların olduğuna dair gerçek dışı ve mesnetsiz bazı iddialarda bulunulmuştur.

Kara Harp Okulunda görev yapan tüm personel ile Harbiyelilerin ibadet etme ihtiyacını karşılamak maksadıyla, eskiden olduğu gibi bugün de okul bünyesinde cami ve mescitler bulunmaktadır. Söz konusu ibadethanelerde imamlık ve müezzinlik vazifeleri vatanî görevlerini er olarak yapan personel tarafından yerine getirilmektedir. Bu kapsamda, imamlık, müezzinlik veya benzeri bir konuda Harbiyeliler arasında tartışma yaşandığı iddiaları gerçeği yansıtmamaktadır.

Birbirlerine silah arkadaşlığı, vatan ve bayrak sevgisiyle bağlı subay adayları yetiştiren Harp Okullarımız ilim ve irfan yuvaları olarak görevlerine devam etmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

YORUMLAR 24
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Bunlar ne ayak anlamadım din düşmanı chpden beterler
    Cevapla
  • Bilinmeyen 5 yıl önce Şikayet Et
    Aslında çok basit. Bir kanunla yalan ve iftira atanın mahkemeye gerek kalnaksızın ispatlandığında 20 bin tl para cezası verecen bak bir daha yalan söylüyormu?
    Cevapla
  • misafir 5 yıl önce Şikayet Et
    Para cezası yanında masrafları kendilerine ait olmak üzere hapis cezası ve de resmi kurumlarda ggörevlendirilmeme,ihale vb.den faydalandırmama vs.Ondan sonra kamuyu endişeye yöneltmeye başvururlarmı?
    Cevapla
  • K.yildirim 5 yıl önce Şikayet Et
    kem âletle kemalat olmaz
    Cevapla
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Yalanı iftirayı küfürü bunlar sermaye haline getirmiş
    Cevapla
  • Hıdır BUDUR 5 yıl önce Şikayet Et
    Eskiden "Herşey GÜZEL olacak.." denirdi....İYİ Parti ile "Herşey İYİ olacak..." oldu..Sonuç?
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Merak edilen 3 ilin daha anket sonuçları paylaşıldı! Rüzgar tersine döndü
Ajandan, Komedyene... İşte Dünya liderlerinin siyasetten önceki meslekleri!