ABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması!

ABD Büyükelçiliği'nden, James Jeffrey'in Ankara temaslarıyla ilgili açıklama geldi. Açıklamada, 'Suriye rejiminin İdlib'e saldırması tansiyonu tırmandırır' ifadesi kullanıldı.

ABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması!
ABD Büyükelçiliği'nden İdlib açıklaması!
GİRİŞ 04.09.2018 20:40 GÜNCELLEME 04.09.2018 21:52
Bu Habere 18 Yorum Yapılmış

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'nin Suriye Özel Temsilcisi James Jeffrey'i kabul etti.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Bakan Çavuşoğlu ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun Suriye ile Angajmandan Sorumlu Özel Temsilcisi Büyükelçi James Jeffrey'i bugün kabul etti.

Özel Temsilci Büyükelçi Jeffrey'in Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar tarafından da ayrıca kabul edildiğini hatırlatan kaynaklar, görüşmelerde ABD tarafı ile Suriye konusunda yaşanan son gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulunulduğunu belirtti.

ABD ANKARA BÜYÜKELÇİLİĞİ AÇIKLAMA YAPTI

ABD'nin Ankara Büyükelçiliği, Twitter hesabından, ABD Suriye Özel Temsilcisi Jeffrey'in ziyaretine ilişkin açıklama yaptı.

Açıklamada, kısa süre önce atanan Jeffrey ve Suriye ve Yakın Doğu İşlerinden Sorumlu Elçi Joel Rayburn'un yeni görevlerini ele almak ve Suriye krizinin, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin  (BMGK) 2254 sayılı kararı uyarınca çözülmesi konusunda ABD ile Türkiye arasında süregelen işbirliğinin önemini vurgulamak amacıyla Türk muhataplarıyla görüştüğü bildirildi.

"TÜRK HÜKÜMETİNE TEŞEKKÜR EDERİZ"

Büyükelçilik açıklamasında şunlar kaydedildi:

"Büyükelçi Jeffrey, ABD'nin, Suriye rejiminin İdlib'e yönelik bir askeri saldırısının, Suriye'deki krizi tırmandırarak insani yardım kuruluşu çalışanlarının ve Suriyeli sivillerin hayatlarını tehlikeye atacağı, sivil altyapıyı tahrip edeceği, Suriye'de siyasi çözüme ulaşılması ihtimalini riske atacağı, teröre desteği arttıracağı ve bölgesel istikrara zarar vereceği yönündeki görüşünü yinelemiştir. Jeffrey, Suriye krizinin mağdurlarına gösterdikleri şefkatli yaklaşımdan ötürü Türk hükümeti ve halkına takdirlerini sunmuştur."

KAYNAK: AA
YORUMLAR 18
  • Adem 5 yıl önce Şikayet Et
    Anlasilan Esed in saldirdigi Amerikanin adamlari.
    Cevapla
  • ugur gurbetci 5 yıl önce Şikayet Et
    abd ne dediği bir önemi var mı ???+
    Cevapla
  • gökhan 5 yıl önce Şikayet Et
    Abd, Rusya, Esed üçüde aynı safta, küfür tek millet, hedef müslüman alemidir
    Cevapla
  • tersinim 5 yıl önce Şikayet Et
    idlib'in düşmesi ABD hayallerinin de sona ermesi demek. İdlib'i vermemek için her yolu deneyeceklerdir. Katliam dahil. İnsanları öldür Esed'in üzerine at.. Tek çare Rusya ve Türkiye'nin anlaşması ABD güdümlü teröristlerin İdlib'ten çıkarılmasıdır.
    Cevapla
  • Vatandaş 5 yıl önce Şikayet Et
    Türk hükümeti ve Türk milleti ABD yönetimi lanetlemekten gurur duyar.
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Muharrem İnce'den Özgür Özel'e çok sert tepki! Flaş İzmir uyarısı!
Fiat Topolino Türkiye’de 449 bin TL’den satışa çıktı! İşte özellikleri...