İYİ Parti'den ittifak açıklaması

İYİ Parti Grup Başkanvekili Lütfü Türkkan, "İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır." dedi.

İYİ Parti'den ittifak açıklaması
İYİ Parti'den ittifak açıklaması
GİRİŞ 19.09.2018 14:32 GÜNCELLEME 19.09.2018 14:35
Bu Habere 16 Yorum Yapılmış

Partisince Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası'nda düzenlenen basın toplantısında konuşan Türkkan, 24 Haziran Cumhurbaşkanlığı ve Milletvekilliği seçimlerinde partilerine en az oy desteğinin CHP'den geldiğini söyledi. 

CHP'nin oylarının büyük oranının HDP'ye gittiğini iddia eden Türkkan, şunları kaydetti: 

"Yaptığımız bütün çalışmalarda en az oyu CHP'den aldık. Biz Muharrem İnce'nin asla ikinci tura seçilemeyeceğini ortaya koymuştuk. Türkiye'de solun gerçekten oy oranı belli. Bu durum 1944'ten beri devam ediyor. Bunu anlatamadık. 'HDP barajı geçsin' diye CHP seçmeninin oyları HDP'ye gitti. CHP ile ittifak çok istediğimiz bir şey değildi. 15 vekili bize vermediler, demokrasiye verdiler. Biz onları ne grubumuza aldık ne de görev verdik. Demokrasinin arızasını giderdiler.O da bir siyasi partinin üzerine düşen bir vazifedir. İttifakımız bundan sonra bir kişi ile olacak; o da milletle. Onun dışında ittifak söz konusu değil. İYİ Parti kendi adaylarıyla seçime girip hiçbir parti ile ittifak yapmayacaktır.

YORUMLAR 16
  • Meta 5 yıl önce Şikayet Et
    Kesinlikle ittifak bitmedi bu bir siyaset oyunu çünkü 2009 da Hdp. CHP. Ip. Bir araya ABD'de getirildi ve orda bunların kuyrukları birbirine bağlandı
    Cevapla
  • sinan 5 yıl önce Şikayet Et
    iyi parti görünce gene kim istifa etti dedim. meğer başka habermiş.
    Cevapla
  • oraloğlu 5 yıl önce Şikayet Et
    nasihat: fetö meselesi için... ltfen müslümanlar vede bende müslümanım diyenler. dininizi adam gibi öğrenin. bu şekilde tamamen helaktesiniz ,, haberiniz olsun. benden söylemesi. yakin ehlinden. bu işler ,, sizlerin bildiği vede gördüğü gibi değil.
    Cevapla
  • DİYAR-I BEKİR 5 yıl önce Şikayet Et
    KOMONİZM 2 ye ayrılır.1. rus komonistleri,2.çin komonistleri (bunlar kızıl komonist) BİRDE YEŞİL KOMONİSTLER bunlarda (ip,sp)
    Cevapla
  • ogün 5 yıl önce Şikayet Et
    tarihde millette vicdanlarda sizi asla affetmeyecek napsanız 24 haziran ihanetiniz gafletiniz bu millete yapılan en buyk hainlikti.fetönün pkk nın değirmenine bile bile su taşıdınız artık ne yapsanız boş yıktığınız yapacaklarınızdan çok çok fazla oldu çünkü
    Cevapla
Daha fazla yorum görüntüle
DİĞER HABERLER
Anadolu Alimler Birliğinden seçim açıklaması! İstanbul'a dikkat çekti
Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan 85 milyon vatandaşa çağrı: Hepimizin namusuna emanettir!